Major problems with windows 7 - what am I doing wrong?

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by juliancs, Feb 14, 2009.

  1. juliancs macrumors 6502

    Joined:
    Aug 24, 2006
    #1
    Hi folks

    So I downloaded the windows 7 beta, I grabbed the 64 bit version. The install went fine, and then I put in my leopard disk to run the drivers setup. I got two errors, one about 'keyagent' and the other about something called 'MacHAL' or something. It said something about not being able to install them and to check if I have sufficient permission to do so, and I was given the option to retry, ignore or cancel. After retrying both, I ignored so the install carried on. After the restart, I had sound, built in only - it did not detect my firewire sound device, even after installing the drivers. My display device still says "standarad pnp vga adaptor", not my x1600. I cannot start any games as it say I have to install direct x, which I have done. No drivers I find on the internet for my x1600 work, the installation always stops - I assume this is a compatibility thing, but running them in xp/sp2 or vista mode does not change anything.

    I understand this is a beta, but what a mess! I only have XP 32 bit, and for whatever reason my games freeze in that after an hour or so of playing (not a heat issue..), so I'd like to give windows 7 a shot. ANY ideas?

    many thanks in advance!
     
  2. eXan macrumors 601

    eXan

    Joined:
    Jan 10, 2005
    Location:
    Russia
    #2
    I don't think there are Windows 7 drivers on that Leopard disk...
     
  3. juliancs thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Aug 24, 2006
    #3
    I see. So how do I get Windows 7 working? I wanted to try some games on it but with a "16MB vga" card, I'm not going to have much luck. Where do I start with drivers?
     
  4. nick9191 macrumors 68040

    Joined:
    Feb 17, 2008
    Location:
    Britain
    #4
    You could try and find a 9600M GT driver from Nvidia's site or from another OEM. They might have a 7 beta driver, but a Vista 64bit driver should work.

    Oh and make sure its a 9600M driver, not one for a 9600 GT desktop card.

    Edit: Sorry for some reason I thought you had a new Macbook Pro. In that case go to ATI's site and find a driver.
     
  5. juliancs thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Aug 24, 2006
    #5
    Thanks for the reply nick.

    As I said all the drivers I've downloaded have not worked, whether they be vista or xp drivers. I can't find any beta drivers for the x1600.
     

Share This Page