MAMP Hosted site will not work on Local Network

Discussion in 'Web Design and Development' started by djab, Dec 15, 2009.

  1. djab macrumors newbie

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Location:
    West Virginia, United States of America
    #1
  2. angelwatt Moderator emeritus

    angelwatt

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    USA
    #2
    Generally that's setup with the domain name registrar to set it to go to the same spot for www and w/o it. You may need to adjust the /etc/hosts file to make sure it points correctly for local machines.
     
  3. djab thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Location:
    West Virginia, United States of America
    #3
    I have 1and1 and it allows access to domains with or without www. However i think www. isnt pointing to local machines correctly

    i looked at that link and that is for 10.4. because NetInfo Manager was discontinued in 10.5. How is this done in 10.5?

    Thanks
     
  4. angelwatt Moderator emeritus

    angelwatt

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    USA
    #4
    I generally just use Terminal to edit the file, which is covered on the second half of that article.
    Code:
    sudo pico /etc/hosts
     
  5. djab thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Location:
    West Virginia, United States of America
    #5
    Ok thanks it worked.
    Am i going to have to do this to every site i host?
     
  6. angelwatt Moderator emeritus

    angelwatt

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    USA
    #6
    I'd like to think there's an alternative solution, but nothing comes to mind off hand. Hopefully someone else here will have an idea.
     

Share This Page