Maps painfully slow in iOS 10, can't seem to find solution

Discussion in 'iOS 10' started by JohnApples, Oct 29, 2016.

  1. JohnApples macrumors 65816

    Joined:
    Mar 7, 2014
    #1
    I first noticed this when I updated my 6 to iOS 10. Whenever I load up maps, it takes a good 10-15 seconds to load the vector-based map. Even longer for the satellite. Every time I pan over to a new location, it takes the same amount of time to load the new map area. Ditto for waiting for search results to come up.

    This also happens when I ask Siri for directions. She'll understand the request and launch the map app, and it'll load for several seconds, yet once it does she "times out" and never initiates the directions.

    These issues persisted both on my 7 Plus and on iOS 10.1. I've tried resetting network settings, location data, resetting my phone from new, and testing on both wifi and LTE. Still getting the same crappy Maps performance.

    This issue has persisted on 2 different iPhones and 2 different iOS versions, yet I haven't heard anyone else have this issue yet. Does anyone have any other suggestions on fixing this, other than using a different navigation app (which all work perfectly by the way)? Apple support is less than helpful. Thank you in advance!
     
  2. Applerx macrumors member

    Joined:
    Sep 12, 2015
  3. one more macrumors 6502a

    one more

    Joined:
    Aug 6, 2015
    Location:
    Earth
    #3
    It is that slow for me as well (iPhone SE), compared to Waze and Google. The better the cellular/WiFi data speed in your location, the faster it loads, but still lags behind the other two. I have just accepted it due to the new added functionality and hoping that their Hyderabad Maps dedicated centre would eventually sort it out.
     
  4. JohnApples thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Mar 7, 2014
    #4
    Hmm. I guess the good news is that I'm not alone, but the bad news is that there doesn't seem to be a fix for this. Thanks for the replies, I'll have to keep my eye on this and use Waze or something else instead for now.
     
  5. jerry16 macrumors regular

    jerry16

    Joined:
    Sep 12, 2016
    Location:
    across the universe
    #5
    Same thing has been happening to me. I just assumed my LTE connnection was flaky as that seems to have gotten much worse with iOS 10.
     
  6. RansZ28 macrumors regular

    RansZ28

    Joined:
    Sep 11, 2014
    Location:
    Gilbert AZ
    #6
    When I had AT&T it would load slow, and now on VZW it is much faster.
     

Share This Page