Master Of Orion 2 under Classic in window

Discussion in 'Mac and PC Games' started by MichalM.Mac, Sep 26, 2007.

  1. MichalM.Mac macrumors regular

    MichalM.Mac

    Joined:
    Mar 26, 2006
    #1
    I have Master Of Orion 2 with latest patch. It works under Classic fine... in fullscreen. Because of resolution (640X480) game is very small. Is there any chance to run this in window instead of fullscreen ?
     
  2. CorvusCamenarum macrumors 65816

    CorvusCamenarum

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Location:
    Birmingham, AL
    #2
    If memory serves, when I was still playing MOO2 under X, I'd go in and change the base resolution on my screen, then go run it as normal. When done, change it back.
     
  3. Queso macrumors G4

    Joined:
    Mar 4, 2006
    #3
    Does it still crash when you invade a planet (or have one invaded)? That was always a problem when trying to run it in OSX.
     
  4. MichalM.Mac thread starter macrumors regular

    MichalM.Mac

    Joined:
    Mar 26, 2006
    #4
    ...

    Well... no crash so far. I though about changing resolutions, but game in window would be nicer. But i can't do this kind of stuff with Classic i supose?...
     
  5. Motley macrumors 6502

    Joined:
    Dec 11, 2005
    #5
    I think the fix for that was doing a "get info" on the app and increasing the memory allotment for the program.
     
  6. Queso macrumors G4

    Joined:
    Mar 4, 2006
    #6
    What do you know, that works!! Ta for that :)
     
  7. Motley macrumors 6502

    Joined:
    Dec 11, 2005
    #7
    I spent a good hour scouring forums for that fix. I still occasionally play it with my brother. If only Master of Orion 3 didn't suck so much.:(
     
  8. Queso macrumors G4

    Joined:
    Mar 4, 2006
    #8
    Yeah. MoO3 was certainly the worst purchase I ever made on the game front. I really tried to get into it, but there's just not enough there to keep you interested. Shame. I'm hoping that FreeOrion comes some way towards being the game MoO3 should have been.
     
  9. MichalM.Mac thread starter macrumors regular

    MichalM.Mac

    Joined:
    Mar 26, 2006
    #9
    FreeOrion

    FreeOrion is not quite user-friendly game. You need experience with terminal, SDL libraries, etc., etc. Nothing for me and with current speed of development 1.0 version will be available in 2020. So i hope that Galactic Civilizations 2 (under bootcamp of course) is great game ;)

    MacBook Pro ETA: 24 days...
     
  10. Kilrathi9 macrumors newbie

    Joined:
    Jan 30, 2008
    #10
    Moo2 in classic mode

    I just purchased a Mac Pro and was told that it cannot run classic mode. Is there a way that I can run it on my macine. I am a new user to Mac. Thanks to anyone that can help.
     
  11. Queso macrumors G4

    Joined:
    Mar 4, 2006
    #11
    The easiest way if you're in the USA is to install Windows in Fusion or Parallels, then run the PC version of MoO2. It's available as a download for something like $10 from the Atari website.

    Unfortunately British IP addresses are blocked :(

    If that's not available you can install an OS9 emulator, but that's seriously slow. SheepShaver or Basilisk are options that would work.
     

Share This Page