Mavericks 10.9.1 - Finder's bug

Discussion in 'OS X Mavericks (10.9)' started by humar, Dec 17, 2013.

  1. humar macrumors 6502

    humar

    Joined:
    Feb 17, 2012
    Location:
    Italy
  2. anzio macrumors 6502

    Joined:
    Dec 5, 2010
    Location:
    Innisfil, Ontario, Canada
    #2
    What are the steps to reproduce that. Just drag a single tab off the window, or are you doing something extra? I cannot seem to get the same result (replicating the video).
     
  3. humar thread starter macrumors 6502

    humar

    Joined:
    Feb 17, 2012
    Location:
    Italy
    #3
    No, no extra moves..just this.. If I move a tab to create a new window I got this miniature on my desktop..

    (I've got a clean install of Maverick on day one)
     
  4. anzio macrumors 6502

    Joined:
    Dec 5, 2010
    Location:
    Innisfil, Ontario, Canada
    #4
    I can't reproduce this on any of our machines.

    Is it stuck there forever (until restart of Finder or the computer) or can you click it or put a window over it to clear it. If it's stuck there, that might get irritating. Especially if it is when moving any tab out from a window.
     
  5. humar thread starter macrumors 6502

    humar

    Joined:
    Feb 17, 2012
    Location:
    Italy
    #5
  6. iosuser macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 12, 2012
    #6
    Cute bug :p Although it is not happening on my MBP on which I just upgraded to 10.9.1.
     
  7. illusionmist macrumors member

    Joined:
    Jul 27, 2013
    #7
    Hitchhiking the thread... Is anyone also not able to resize the sidebar in the "Open/Save File" dialog?

    I've been seeing it since DP, thought it'd get fixed but never did. Perhaps I should file a report but I want to see if it happens to others as well.
     
  8. humar thread starter macrumors 6502

    humar

    Joined:
    Feb 17, 2012
    Location:
    Italy
    #8
    No.. same here, I can't resize it.

    Back in topic
    so.. It seems that is only my problem..
     
  9. cocky jeremy macrumors 68040

    cocky jeremy

    Joined:
    Jul 12, 2008
    Location:
    Columbus, OH
    #9
    I had the same bug in 10.9, not sure about 10.9.1 yet. I haven't tested it since updating. I posted about it last week without much response. I guess it's relatively rare.
     
  10. humar thread starter macrumors 6502

    humar

    Joined:
    Feb 17, 2012
    Location:
    Italy
    #10
    I had this bug also in 10.9.0.. hoping updating will fix this but I doesn't happened.
     
  11. ABC5S macrumors 68040

    ABC5S

    Joined:
    Sep 10, 2013
    Location:
    Florida
    #11
    can't reproduce this either. I updated, not a clean install.
     
  12. blueroom macrumors 603

    blueroom

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Location:
    Toronto, Canada
    #12
    Probably an issue with the 2008 MacBook's GPU.
     
  13. DJLC macrumors 6502a

    DJLC

    Joined:
    Jul 17, 2005
    Location:
    Mooresville, NC
    #13
    Have not seen this issue. I've been gradually updating everything at work. So far, one 2012 MacBook Air, two 2012 cMBPs, two 2009 iMacs, and one aluminum MacBook.
     
  14. KoolAid-Drink macrumors 65816

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Location:
    California
    #14
    Yeah, I've seen that bug around since 10.9.0, but was unable to reproduce it as well. It's quite random.

    I'd suggest filing a bugreport (for free) at bugreport.apple.com and attaching the video (or providing the link to the video), explain that this is not specifically reproducible, but that it's a UI bug. They may be familiar with the bug already, and mark it as a duplicate, but at least they'll be aware of it one way or another. Doesn't hurt to try.
     
  15. robgendreau macrumors 68030

    Joined:
    Jul 13, 2008
    #15
    I can reproduce it in 10.9.1. Leaves the little mini-window until I kill and restart Finder.
     
  16. w0lf macrumors 65816

    w0lf

    Joined:
    Feb 16, 2013
    Location:
    USA
    #16
    Yeah I've had this since the first 10.9 beta but I use XtraFinder most the time so it doesn't really affect me. I think I got rid of it at one point by nuking my preferences.
     
  17. cocky jeremy macrumors 68040

    cocky jeremy

    Joined:
    Jul 12, 2008
    Location:
    Columbus, OH
    #17
    Nope. Tested it again on 10.9.1 and it still does it on my 2013 iMac.

    EDIT: Everyone that CAN reproduce this: Do you or have you had XtraFinder or TotalFinder installed?
     
  18. Broph macrumors 6502

    Broph

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Location:
    New Zealand
    #18
    Bit off topic, but can you please put up your desktop wallpaper? I wouldn't mind it… Unless it's a Mavericks stock wallpaper, then I'll just google it. :p
     
  19. humar thread starter macrumors 6502

    humar

    Joined:
    Feb 17, 2012
    Location:
    Italy
    #19
  20. ultraspiracle macrumors member

    Joined:
    Sep 21, 2012
    #20
    I had this exact bug and it has been reported as an anomaly - they are aware of the problem.
     
  21. humar thread starter macrumors 6502

    humar

    Joined:
    Feb 17, 2012
    Location:
    Italy
  22. ultraspiracle macrumors member

    Joined:
    Sep 21, 2012
    #22
    Don't be surprised if it comes back but hopefully it won't. Mine disappeared inexplicably and now behaves well. However, it's a known bug, but I'm not sure they are keen on fixing it right away - it seems to have been around for a while. Definitely overstayed its welcome.
     

Share This Page