Max Payne

Discussion in 'Mac and PC Games' started by quikssurfer, Mar 21, 2008.

  1. quikssurfer macrumors member

    quikssurfer

    Joined:
    Feb 7, 2006
    Location:
    KCMO
    #1
    I just bought a used copy from an amazon z-seller and I just wanted to make sure that this game will run on Leopard. I've seen it on compatibility lists on other forums but, I understand it runs in the classic environment - which we know Leopard doesn't support. Is there a OS X patch for this or have any of you played this on 10.5.1?
     
  2. TEG macrumors 604

    TEG

    Joined:
    Jan 21, 2002
    Location:
    Langley, Washington
    #2
  3. quikssurfer thread starter macrumors member

    quikssurfer

    Joined:
    Feb 7, 2006
    Location:
    KCMO
    #3
    Says it runs well on a "powerpc". I'm running an intel core 2.
    Thanks for the link.
    Can't find anything about a mac patch. Is there a way to emulate a classic/ppc environment with Leopard?
     
  4. TEG macrumors 604

    TEG

    Joined:
    Jan 21, 2002
    Location:
    Langley, Washington
    #4
    Please read the entry. It will run under Rosetta (which allows PPC software to run on an Intel Processor), all you need is to get the OS X patch (which will make is run in OS X instead of Classic) then it will work fine.

    TEG

    Max Payne Macsoft (N. America) Feral Interactive (Rest of World) PowerPC (runs well) Runs perfectly under Rosetta
     
  5. HanShootsFirst macrumors newbie

    Joined:
    May 3, 2008
    Location:
    Central Texas
    #5
    Max Payne error message on Mac Pro Intel

    I've been to that Universal Mac Games page too and have not seen anything about a patch to run Max Payne.

    I've even re-installed it and I get the same error message when I try to launch the main application.

    "You have to select a platform from the Max Payne startup dialog."

    Now how to do I get to that startup dialog? Isn't there a key I press while starting up the appl. to access it?

    running Mac OS X 10.5.4 on Mac Pro Intel

    Any help would be appreciated!
     
  6. apfhex macrumors 68030

    apfhex

    Joined:
    Aug 8, 2006
    Location:
    Northern California
    #6
    Max Payne runs on 10.5.5 on my Mac Pro. Very smooth (since it's an older game), only "issue" is the lack of widescreen support. :)
     
  7. HanShootsFirst macrumors newbie

    Joined:
    May 3, 2008
    Location:
    Central Texas
    #7
    Would having a 3rd party monitor keep MAX from opening? I should think not.

    Gateway FHD2400 monitor with Mac Pro
     
  8. zzamboni macrumors newbie

    Joined:
    Nov 9, 2008
    #8
    Starts, then exits, with no visible error messages

    Hi,

    I just installed Max Payne on my MBP with 10.5.5. When I try to run it, the icon appears briefly on the dock, then disappears. I have not been able to find any error messages in the logs.

    Given the reports from others indicating that it works, would anyone have an idea what the problem could be?

    Thanks.
     
  9. POWERFUL macrumors newbie

    Joined:
    Jan 3, 2009
    #9
    I'm having the same problem with with 10.5.6, Max Payne, and my MacBook. Did anyone come up with a fix?
     
  10. maryrosecook macrumors newbie

    Joined:
    Apr 9, 2011
    #10
    To make the startup window appear, hold down the option key when you double-click on the game. This should solve the problem.
     

Share This Page