Max RAM 64b?

Discussion in 'Mac Pro' started by Intelligent, Jan 9, 2014.

  1. Intelligent macrumors 6502a

    Intelligent

    Joined:
    Aug 7, 2013
    #1
    Why has the Max RAM for pcs been 64 for awhile now? i know supercomputers/big servers can have more, but you know pcs. Is there any pc with 128GB RAM?, I'm just wondering because i remember a while ago when 16GBs was amazing, and that quickly raised to more, but it has taken awhile to get through 64GB RAM.
     
  2. beaker7 macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 16, 2009
    #2
    Running 256 here. Haven't run as low as 64 since 2010 or so.
     
  3. k-hawinkler macrumors member

    k-hawinkler

    Joined:
    Sep 14, 2011
    #3

    Which computer?
     
  4. beaker7 macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 16, 2009
    #4
    Win 8.1 workstation.
     
  5. Intelligent thread starter macrumors 6502a

    Intelligent

    Joined:
    Aug 7, 2013
    #5
    What would you need that much RAM for??? Also are there higher than 64GB RAM in mac?, like I've heard the new Mac Pro can handle 128GB. But I'm not sure it's true
     
  6. calaverasgrande macrumors 65816

    calaverasgrande

    Joined:
    Oct 18, 2010
    Location:
    Brooklyn, New York.
    #6
    After Effects, FCP, C4D.
     
  7. Quash macrumors regular

    Joined:
    Sep 27, 2007
    #7
    CPU can handle up to 256 according to intel. Don't think you can get the dimms for more than 64gb right now.
     
  8. AidenShaw macrumors P6

    AidenShaw

    Joined:
    Feb 8, 2003
    Location:
    The Peninsula
    #8
    And according to Intel the CPU can handle eight to twelve DIMMs.

    Apple compromised at four for the new Mini Pro.

    (And Intel says that the E5-26xx v2 can handle up to 768 GiB....)
     
  9. wonderspark macrumors 68030

    wonderspark

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Location:
    Oregon
    #9
    Ok, I'm amused that you begin by asking why the max is 64GB, then turn around and ask why anyone needs 256GB.
     
  10. Intelligent thread starter macrumors 6502a

    Intelligent

    Joined:
    Aug 7, 2013
    #10
    I was just asking, i did not say it was unnecessary, i thought about like 128GBs or something.
     

Share This Page