Maya 2010 and Snow Leopard

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by Whitey594, Oct 18, 2009.

  1. Whitey594 macrumors newbie

    Joined:
    Oct 18, 2009
    #1
    I recently bought a Macbook Pro to use for school. I had asked around the web and people said a Mac Pro would run Autodesk Maya fine.

    Then I did some more research and found out that Maya 2010 and 2009 run oddly on any computer with Snow Leopard but they run fine on Leopard. I went to the Autodesk website and they said they are currently working on coding it correctly for Snow Leopard. Why they just decided now is a mystery.

    My question is, should I wait to hear news about Maya 2010 being qualified to run on SL or can I just buy it now and install it? when they fix the problem can I just update Maya online and it will be fine? I don't need Maya RIGHT now but I would like to have it eventually.

    And if there is anyone out there who has Maya 2010 or 09 and it runs fine on SL please let me know.

    Also, I heard people just downgrade to Leopard if they upgraded to SL but the Mac Pro I have had SL installed on it so I don't have Leopard software. Is there a way for me to downgrade to Leopard? Like can I torrent it or call the Apple Store and ask them to help?

    Thanks for any help
     
  2. purgpow macrumors newbie

    Joined:
    Sep 23, 2009
    #2
    Well don't get you hopes up on autodesk fixing this problem right away. they had access to the SL code for 2 years while was developing it and still didn't have it ready for release. My guess is Autodesk will drag their feet on this fix and just solve it with Maya 2011 release that is Rumored to be do in spring of 2010.

    i am running Maya 2009 and SL had all kinds of display issues for me so i rolled back to Leopard and it solved all the problems. But i See you can't do that. the only other option i have found for myself was to run Maya on windows on my Boot camp drive, It ran fine there. But i know you want to run in on the Mac side to you the awesome power that is mac .. i feel you. thats why i rolled back to Leopard. I don't know if Apple would help you roll back or not. wouldn't hurt to ask them.

    I'm hoping and waiting for a fix too, i search the internet everyday hopping someone posted some fix.


    Good Luck,
     
  3. Brien macrumors 68020

    Brien

    Joined:
    Aug 11, 2008
    #3
    That would be just like Autodesk to make us buy 2011 to get it to work on 10.6. Grr, I wish they'd at least give us another update.
     
  4. monoclone macrumors newbie

    Joined:
    Jul 2, 2009
    #4
    License related problem [-12] on a fresh install

    Hello there.
    I have iMac (got it end of 2008) and Snow Leopard 10.6.2
    Yesterday i downloaded Maya 2010 from the Autodesk website
    and installed it as a trial.
    But once i tried to run it i got this error
    "A license related problem has occurred. [-12]"
    and then it exits!

    What can i do to fix this and run the program?
    Maya's Uninstaller couldnt operate either so i used AppZapper to remove the whole bundle.
     

Share This Page