MB Pro graphics glitch. Failing GPU?

Discussion in 'MacBook Pro' started by rulesaremyenemy, Sep 22, 2010.

  1. rulesaremyenemy macrumors newbie

    Joined:
    Dec 29, 2005
    #1
    System:
    Macbook Pro
    2.3ghz core 2 duo
    Radeon x1600
    OS 10.6.4

    I'm seeing a severe graphics glitch. At first I attributed it to a VM, but it has started affecting my whole system. Repeated reboots will eventually clear the issue, but it will trigger again when I boot up a VM, watch a flash video, or do anything GPU intensive. This doesn't happen every time I perform these actions so I have had difficulty finding a specific cause. Any help would be appreciated.

    Screenshot of the issue
     
  2. Chemical1 macrumors newbie

    Joined:
    Jul 4, 2009
    #2
    Are you running Flash 10.1? Seems similar to the problem I had running Flash 10.1, my problem went away when I went back to Flash 10.0
     
  3. nwcs macrumors 65816

    nwcs

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Location:
    Tennessee
    #3
    On my old Santa Rosa MBP 17 there was a known nvidia graphics problem that manifested like what you're describing. Except rebooting only now and then fixed it. It required a logic board replacement from Apple.

    Thought I'd add that the genius guy said the problem is when the chip got too hot it would do this but I found it was getting progressively worse. Apple had extended the warranty to cover this exact problem. I think your only solution is the logic board replacement.
     
  4. alphaod macrumors Core

    alphaod

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Location:
    NYC
    #4

Share This Page