MBA issue...

Chuchichan

macrumors 6502
Original poster
Jul 17, 2010
327
2
Maryland
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_0_1 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A405 Safari/7534.48.3)

I purchased an MBA 13" a few months ago with Apple Care. About a week ago it would not start up. I noticed that the small light on the MagSafe power supply did not light up at all (no green or orange). So, I contacted Apple and they organized to send me a replacement.

A day after placing the order and while waiting for it to arrive, the power supply came back to life. The battery was drained when it came back to life.

I accepted the new power supply and returned the old one. But, I am concerned now that there still is a problem possibly on the MBA itself. Perhaps there is a loose connection?

Has anyone experienced this or heard about this type of issue?

I should mention that prior to this happening I went on vacation and unplugged and power downed the MBA. I wasn't there when it was initially restarted, but soon afterwards my wife reported to me over the phone that it no longer started up. When I returned to have a look I noticed that the power supply was not lighting up. I tried different outlets and also tried unplugging and replugging it. This didn't work. But, now that I think of it, when it did come back to life, I did unplug the power supply perhaps for a longer duration than on previous attempts...

Thanks in advance for any insight or help....
 

falterego

macrumors 6502
Dec 28, 2008
280
0
Southern California
I had a similar problem with my original MacBook PS. About a month after I got it the PS didn't light up or provide any power to the computer. I brought it into my local store and they swapped it on the spot. I never had a problem after that until the infamous Seagate drive recall.

I think you should be fine with the new PS. If you have a friend with a MBA you could try swapping PSUs for a while and see if any problems arise for either of you.
 

Chuchichan

macrumors 6502
Original poster
Jul 17, 2010
327
2
Maryland
I had a similar problem with my original MacBook PS. About a month after I got it the PS didn't light up or provide any power to the computer. I brought it into my local store and they swapped it on the spot. I never had a problem after that until the infamous Seagate drive recall.

I think you should be fine with the new PS. If you have a friend with a MBA you could try swapping PSUs for a while and see if any problems arise for either of you.
Thanks for the reply. I'll see how it goes with this new power supply. I don't know anyone close by with the same PS.
 

Applefan17

macrumors member
Jan 15, 2012
41
0
Yeah,

I would just try the new PS but if that doesn't work Apple should have no problem with providing service for the MBA if it is indeed a computer issue
 
Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.