MBox Factory Bundle... Help

Smyles

macrumors newbie
Original poster
May 29, 2006
9
0
Brunswick, VIC, AUSTRALIA
Can anyone help??

Having trouble installing Reason Adapted on my new iMac Intel Duo Core. I've downloaded the updates for the software, but it says "Failed to locate and install reason engine, exiting". Argg... What does this mean, and how do i fix it?

Also, it seems the updated Factory plug-ins for Pro-Tools aren't registered on my iLok. Thus, i can't use them. Anyone know what i am to do???

:confused: :confused: :confused:
 

Smyles

macrumors newbie
Original poster
May 29, 2006
9
0
Brunswick, VIC, AUSTRALIA
Smyles said:
Can anyone help??

Having trouble installing Reason Adapted on my ne iMac Intel Duo Core. I've downloaded the updates for the software, but it says "Failed to locate and install reason engine, exiting". Argg... What does this mean, and how do i fix it?

Also, it seems the updated Factory plug-ins for Pro-Tools aren't registered on my iLok. Thus, i can't use them. Anyone know what i am to do???

:confused: :confused: :confused:

Please help!!
 

Smyles

macrumors newbie
Original poster
May 29, 2006
9
0
Brunswick, VIC, AUSTRALIA
Sorry for my ignorance but what is UB??!!

The update i have is 3.0.5.

Thanks for the link, i tried using that update too but it still comes up with the same error message...

Has this happened to anyone else??
 

chasemac

macrumors 6502a
Jan 30, 2005
763
86
In a house.
Smyles said:
Sorry for my ignorance but what is UB??!!
A Universal binary is — in Apple Computer's parlance — an application file that runs natively on both PowerPC- and x86 (Intel)-based Macintosh computers. It was introduced at the 2005 WWDC as a means to ease the transition from the existing PowerPC architecture to systems based on Intel processors, which began shipping in 2006.:) :)
 

Smyles

macrumors newbie
Original poster
May 29, 2006
9
0
Brunswick, VIC, AUSTRALIA
What would it mean if a program can't locate or install its "engine"??

This is what happens when i try to instal the new UB version of Reason Adapted?? I think I'm missing something...:confused: :(
 

quigleybc

macrumors 68030
Smyles said:
What would it mean if a program can't locate or install its "engine"??

This is what happens when i try to instal the new UB version of Reason Adapted?? I think I'm missing something...:confused: :(


Reason will install an "engine" in your HD>library>application support>Reason folder.

UB applies to people with the new Intel Macs.

No clue on the iLok thing, Digi design is really tough to get answers from.

I would recommend going to the digidesign forums, and asking your question about iLok there.

And going to the Propellerhead forums and asking your Reason question there.



**I just checked the Digidesign site, and they've changed the user forums...I can't find where the forums are now....? used to be easy to locate, seems Digidesign is intent on making support as difficult as possible.**

Good luck.

:)
 

Smyles

macrumors newbie
Original poster
May 29, 2006
9
0
Brunswick, VIC, AUSTRALIA
Thanks quigleybc,

the forum adress is http://duc.digidesign.com/ if you ever need it.

Although the new imac is a sweet machine, and protools is a sweet program, i have had a few headaches (with plug-ins through the iLok key, reason adapted). Oh well, I guess i should of known when choosing new technology.

:)
 

quigleybc

macrumors 68030
Smyles said:
Thanks quigleybc,

the forum adress is http://duc.digidesign.com/ if you ever need it.

Although the new imac is a sweet machine, and protools is a sweet program, i have had a few headaches (with plug-ins through the iLok key, reason adapted). Oh well, I guess i should of known when choosing new technology.

:)

I bought my Mac originally to record and make music with, and with the G5 I got the first generation Mbox, also with reason adapted, and Live light....

My experience was awful....so bad in fact that I quit making music on my Mac for months....it was two problems, 1-I had bad RAM which was causing kernal panics whenever I would start up my USB MIDI keyboard, took me forever to diagnose and fix that...2-My Mbox was just F'd up....when I would click "record enable" I would get this horrible static/feeback popping noise, I contacted Digi D, posted on multiple boards, and never got it figured out....

I eventually just sold the Mbox, for a big loss, and used the money to get Ableton Live, and eventually Logic express...I lost the ability to record in via 1/4 inch and XLR inputs by losing the Mbox I/O, But at least I could make music again, and it's been smooth sailing ever since. :)

Now I'm addicted to Ableton Live...can't even put into words how much I love that program....
 

Smyles

macrumors newbie
Original poster
May 29, 2006
9
0
Brunswick, VIC, AUSTRALIA
Good to hear your back on track!

Have you got any stuff on the net that i could hear? I'm really interested in what other stuff is going on outside my own head space...

I havn't got my head around Ableton Live Lite (for digidesign) yet but i'll get around to it.

And i fixed the Reason Update problem... Silly me... I didn't install the original program before the updates, oh well... It starts with being too impatient: then i jump to conclusions.

Have fun recording man...:cool:
 

airkarol

macrumors 6502
Nov 12, 2005
280
0
About the iLok, check if there is a an iLok Authorizer, or a small chip in the package, the chip goes into the iLok to Authorize it.
 

unclebergie

macrumors newbie
Aug 8, 2006
1
0
I figured it out.

So, after looking around on the digidesign site and trying to make changes to my Application Support folders, et. al., I got on the Terminal and did the following.. You will need to be an Administrator on the machine.

1. Open Utilities/Terminal
SHORT VERSION:
2. Type this: sudo chmod go+w /Library/Application\ Support/Propellerhead\ Software/ReWire
CAREFUL, INFORMATIVE VERSION:
2. Type this: cd /Library/Application\ Support/Propellerhead\ Software/
3. Type this: ls -l

You will now see a line something like this:
drwxr-xr-x 7 root wheel 238 Aug 7 22:17 ReWire

4. Type this: sudo chmod go+w ReWire

"chmod go+w" will give the Group and Others the necessary Write access. It will ask for your password, and may give you a warning about using your 'sudo' (Super User) power responsibly. Linux developers are funny guys. Continue...

5. Type this: ls -l

You will now see the line looking more like this:
drwxrwxrwx 7 root wheel 238 Aug 7 22:17 ReWire

I restarted it at this point and it worked for me. G'Luck -- Bergie
-----------------
For the record, I also changed the '/Users/myusername/Library/Application Support/Propellerhead Software' folder to be owned by me... but it made no apparent difference.

For another record. I believe we could just have changed the owner of the ReWire folder to be me (you).
1. sudo chown <yourUserNameHere> /Library/Application\ Support/Propellerhead\ Software/ReWire

More tips at http://www.zonkaholics.com/solutions
 

quigleybc

macrumors 68030
unclebergie said:
So, after looking around on the digidesign site and trying to make changes to my Application Support folders, et. al., I got on the Terminal and did the following.. You will need to be an Administrator on the machine.

1. Open Utilities/Terminal
SHORT VERSION:
2. Type this: sudo chmod go+w /Library/Application\ Support/Propellerhead\ Software/ReWire
CAREFUL, INFORMATIVE VERSION:
2. Type this: cd /Library/Application\ Support/Propellerhead\ Software/
3. Type this: ls -l

You will now see a line something like this:
drwxr-xr-x 7 root wheel 238 Aug 7 22:17 ReWire

4. Type this: sudo chmod go+w ReWire

"chmod go+w" will give the Group and Others the necessary Write access. It will ask for your password, and may give you a warning about using your 'sudo' (Super User) power responsibly. Linux developers are funny guys. Continue...

5. Type this: ls -l

You will now see the line looking more like this:
drwxrwxrwx 7 root wheel 238 Aug 7 22:17 ReWire

I restarted it at this point and it worked for me. G'Luck -- Bergie
-----------------
For the record, I also changed the '/Users/myusername/Library/Application Support/Propellerhead Software' folder to be owned by me... but it made no apparent difference.

For another record. I believe we could just have changed the owner of the ReWire folder to be me (you).
1. sudo chown <yourUserNameHere> /Library/Application\ Support/Propellerhead\ Software/ReWire

More tips at http://www.zonkaholics.com/solutions

Yikes....just that easy eh....:rolleyes: :eek:
 

amsb

macrumors newbie
Sep 6, 2006
2
0
I have the same problem as the poster of this topic

BUT!

...the thing is, I don't even have a Propellerheads -> ReWire folder
in my Application Support folder to change properties for.
I tried just creating them (cause sometimes that helps) but still
I get the same old "Failed to locate and install Reason Engine, Exiting"
when trying to launch Reason Adapted 3.0.5

Any suggestions..?
 

ssjazz

macrumors newbie
Mar 11, 2008
1
0
What do you have to do?

I've tried the links and nothing works also there is no support emails on their web


Can anyone help??

Having trouble installing Reason Adapted on my new iMac Intel Duo Core. I've downloaded the updates for the software, but it says "Failed to locate and install reason engine, exiting". Argg... What does this mean, and how do i fix it?

Also, it seems the updated Factory plug-ins for Pro-Tools aren't registered on my iLok. Thus, i can't use them. Anyone know what i am to do???

:confused: :confused: :confused:
Good to hear your back on track!

Have you got any stuff on the net that i could hear? I'm really interested in what other stuff is going on outside my own head space...

I havn't got my head around Ableton Live Lite (for digidesign) yet but i'll get around to it.

And i fixed the Reason Update problem... Silly me... I didn't install the original program before the updates, oh well... It starts with being too impatient: then i jump to conclusions.

Have fun recording man...:cool: