MBP 2011 - No sound after firmware update

Discussion in 'MacBook Pro' started by Hecro, Sep 15, 2011.

  1. Hecro, Sep 15, 2011
    Last edited: Sep 15, 2011

    Hecro macrumors member

    Joined:
    Mar 8, 2011
    Location:
    Denmark
    #1
    Hi all,

    I updated my MBP 2011 today - there were no issues with the actual update.
    But when it turned back on again there was no sound. The F10, 11 & 12 keys work, but it's just at the mute setting and I can't turn it up.

    Any ideas?

    Update:
    Reset of PRAM didn't fix the problem.
    The weird thing is actually that the sound does work - I just can't control it. Or at least it works on Skype.

    Here is a picture what happens when I try to turn up the sound:
    [​IMG]
     
  2. Hecro thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 8, 2011
    Location:
    Denmark
    #2
    No one else experiencing the above problem?
    Any ideas?
     
  3. jnicolau macrumors newbie

    Joined:
    Nov 4, 2011
    #3
    I'm having the same problem too.
    It happens every single firmware update.
    After that the sound and one of the usbs are lost.
    I took my mac to the store for repair and they just format everything.
    I'm tired of formatting my mac every firmware update.

    Anybody help!!
     
  4. ljonesj macrumors 6502a

    ljonesj

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Location:
    Kingsport TN
    #4
    try the smc reset that might help my mini lost its bong until i did the smc and pram both
     
  5. deathless macrumors newbie

    Joined:
    Dec 12, 2011
    #5
    fix

    I had this problem due to performing a firmware update with earphones plugged in. I was on the phone with technical support then realized it could be related I just plugged the earphones back in and then removed them and now its working! Quite funny :D
     

Share This Page