MBP going cuckoo

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by sikkinixx, Aug 19, 2007.

  1. sikkinixx macrumors 68020

    sikkinixx

    Joined:
    Jul 10, 2005
    Location:
    Rocketing through the sky!
    #1
    My MBP is acting really weird.

    Basically it is just running slow, taking forever to load up stuff, sometimes apps like Mail won't close, when I put it to sleep by closing the lid it doesn't always wake up when I open it, and most annoying of all is the internet is running like total crap. It doesn't always load pages, sometimes it runs fine but then it will just lag on a page for minutes before giving the 'unable to load page' screen. I know it isn't my router since my PS3/360 work just fine over the wireless...


    I have tried repairing the permissions, cleaning up the HDD and such. Should I reinstall OS X? My $2200 laptop feels like my old G3 iMac :p
     
  2. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #2
    Is there anything listed in Activity Monitor under All Processes that is either frozen (red) or using up a lot of CPU cycles/RAM? How much free space do you have on the boot drive? Have you verified the drive in Disk Utility? :)
     
  3. DA-Steve macrumors regular

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Location:
    Adelaide Australia
    #3
    ive got the exact same problem, taking it in next week to get looked at.

    how full is your HD?
     
  4. lucasc896 macrumors member

    Joined:
    Jul 30, 2007
    #4
    This is my first mac, so I'm still fairly new to it all, but I don't think mine is running particularly well either. It takes a long time to load pages, and certain files/apps. I'm getting the multi-coloured wheel ALOT recently, and it's starting to annoy me. Also, I'm very often having programs unexpectedly shutting down and me having to send off reports.
    This may be unrelated, but even though I average about 60 KB/s download, i sometimes barely even get 5-6 KB/s. This is most notable on 90% of youtube videos, which is very annoying. However downloads still run at 60 KB/s (just this minute downloaded the new Bioshock demo video with no problems atall).

    This doesn't feel like the amazing laptop everyone else describes!

    Any ideas?
     
  5. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #5
    lucasc896, take it back. Your machine shouldn't be behaving like that. :)
     
  6. lucasc896 macrumors member

    Joined:
    Jul 30, 2007

Share This Page