MBP mouse laggy?

Discussion in 'MacBook Pro' started by Karpfish, Feb 3, 2008.

  1. Karpfish macrumors 6502a

    Karpfish

    Joined:
    Sep 24, 2006
    #1
    Hi,
    I bought my MBP the day of MWSF when I saw that there was no upgrade. In the past few days(right after my 14 day return period, and my machine is BTO so it would have been a hassle) the machine has gotten sorta slower. A reboot and reset PRAM helps for a little while, but then it goes back. The mouse will begin to get really laggy so instead of seeing it cover every art of the screen, i just see it jump around. The overall performance does not seem to be that good either. Any chance this could be my OWC RAM? I never used the machine with the Apple RAM, do you think its worth a try?
     
  2. jamesybsu macrumors regular

    Joined:
    Jun 12, 2007
    #2
    My MBP has a laggy mouse issue when I open it from sleeping, and then its really laggy and quite annoying. I think its a problem with Leopard, as when I had Tiger I never had this problem. I hope it gets solved soon, because the only way I have found to fix this problem is to restart my computer.
     
  3. acfusion29 macrumors 68040

    acfusion29

    Joined:
    Nov 8, 2007
    Location:
    Toronto
    #3
    This happens to me sometimes when I connect another bluetooth device.

    Annoying, but then I just turn off the mouse and turn it back on and it's fine.
     
  4. ::Lisa:: macrumors 6502a

    ::Lisa::

    Joined:
    Oct 28, 2007
    Location:
    Nottingham, UK
    #4
    This used to happen to me after I took more than 1 screenshot, but it doesn't seem to be doing it anymore. However, my mouse disappears once i open it from a sleep. I can move the mouse and say hover over the dock. The dock will enlarge but still can't see the mouse icon. Strange. It comes back within about 10-15 seconds though.
     
  5. jdahm macrumors newbie

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Location:
    I can show you where I live on my hand....
    #5
    Same issue, but possibly also a hardware flaw

    This is a problem that has been occurring with my 2.4 Ghz MBP under 10.5 also.

    About after a week of only sleeping the computer between uses, I open it one day and the screen will not want to startup for about a minute, after which the mouse (and entire OS) is so laggy that I am forced to (slowly) save everything and restart.

    I tend to think that this is a hardware issue on my MPB since it only happens about once a week, and since my computer has a couple other issues I should take it in for.

    What do you guy's think? Is it related to the problem discussed above or is this a hardware flaw?
     

Share This Page