MBP Ret 13 late 2012, sleep wake failure and black screen 90% of time.

Discussion in 'MacBook Pro' started by idch, Sep 8, 2015.

  1. idch macrumors newbie

    idch

    Joined:
    Jun 8, 2013
    #1
    Almost half a year ago problem occurred - one day, after I opened lid - screen gone all glitchy and blurry (this is unique glitch - I did not find it on google images on any other mac), and stays like this until I reboot (even apple on the lid stays active, macbook won't go to sleep after this glitch). After that, I got "sleep wake failure" report and... Black screen. For about month or something like this. I use external monitors after this glitch everytime.

    The thing is. I do not believe that this is hardware problem, I see this as software problem. Because if I won't close the lid for a sec and disable sleep state forever - screen will work like a charm.

    Something, some program, daemon, code, I don't know, something gives this weird bug, that I for so long assumed was hardware problem.

    I wan't to see logs and discover, which daemon/program causes this sleep wake and screen glitch, so I can delete it, and everything will be the same again.

    Glitch started on Yosemite. Or I don't know. Maybe JRM causes this and it's new version causes this.

    Where can I see global logs etc, or maybe suggestions, how can I catch this program, that breaks my screen?
     
  2. maflynn Moderator

    maflynn

    Staff Member

    Joined:
    May 3, 2009
    Location:
    Boston
    #2
    Downgrade to Mavericks to see if the problem disappears and/or load the beta (or wait for the final version) of El Cap. Personally, I'd look to bring it into apple for an examination just to be sure its not a hardware issue.
     
  3. idch thread starter macrumors newbie

    idch

    Joined:
    Jun 8, 2013
    #3
    Actually I was able to find logs, in Console.

    So I have something like this:

    9/8/15 2:01:25.049 PM com.apple.AmbientDisplayAgent[193]: AMBD Agent: xpc connection became invalid during event handler
    9/8/15 2:01:25.085 PM DMProxy[549]: AMBD Services: connection interrupted: com.apple.AmbientDisplayAgent (Connection interrupted)
    9/8/15 2:01:25.093 PM com.apple.AmbientDisplayAgent[193]: AmbientDisplayAgent started
    9/8/15 2:01:25.096 PM com.apple.AmbientDisplayAgent[193]: AMBD initializing devices
    9/8/15 2:01:25.107 PM WindowServer[163]: CGXSetDisplayColorProfileAndTransfer: Display 0x0b4221b5: Unit 1; ColorProfile { 1872639016 }; TransferFormula (1.000000, 1.000000, 1.000000)
    9/8/15 2:01:25.127 PM com.apple.AmbientDisplayAgent[193]: AMBD Agent: xpc connection became invalid during event handler
    9/8/15 2:01:31.449 PM com.apple.xpc.launchd[1]: (com.apple.spindump[550]) Service exited with abnormal code: 75
    9/8/15 2:01:31.449 PM com.apple.xpc.launchd[1]: (com.apple.spindump) Service only ran for 0 seconds. Pushing respawn out by 10 seconds.


    Maybe this has something to do with not working display?
     

Share This Page