MBP Screen pixelating Help needed

Discussion in 'MacBook Pro' started by sgalbo, Nov 10, 2012.

  1. sgalbo macrumors newbie

    Joined:
    Nov 16, 2011
    #1
    Hello everyone, I am looking for some help/ advise
    I have an early 2011 MBP

    Processor 2.2 GHz Intel Core i7
    Memory 8 GB 1333 MHz DDR3
    Graphics AMD Radeon HD 6750M 1024 MB

    And tonight when I booted it it showed the apple logo and then the screen was pixelated and then it continued to boot. I have run the apple hardware check and it came back with no problems. I have attached a picture and a video on youtube of the issue.
    Youtube video of boot up:http://www.youtube.com/watch?v=fduOMmzWQoE
     

    Attached Files:

  2. Macman45, Nov 10, 2012
    Last edited: Nov 10, 2012

    Macman45 macrumors demi-god

    Macman45

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Location:
    Somewhere Back In The Long Ago
    #2
    It looks like you may have a bad GPU. Have you tried switching between discrete ( your radeon chip) and the intel HD chip?

    You can do this in settings> displays.

    You could also try an SMC reset which may cure the problem:


    http://support.apple.com/kb/HT3964


    I've found on my MBP that turning off auto graphics switching can help in some applications as well.

    AHT is not always 100% reliable though.
     
  3. sgalbo thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 16, 2011
    #3
    Thanks for the input, I have tried the SMC reset no luck there, I am also still covered under apple care so I am going to try them if its an issue I want to get it repaired, not do a work around.

    I could not locate in display where to switch though
     
  4. Macman45 macrumors demi-god

    Macman45

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Location:
    Somewhere Back In The Long Ago
    #4
    It sounds like the discrete GPU is on its way out....Apple is your best bet I think. Good luck.:)

    ----------

    Here is the link about switching just in case it may help further diagnose the problem



    http://www.intel.com/support/graphics/sb/CS-031103.htm
     
  5. sgalbo thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 16, 2011
    #5
    Spoke with apple care and they had me do the cmd+Option+p+r and it is no longer doing that, so hopefully that fixes it, thank you all for your help and suggestions, I appreciate it.
     

Share This Page