Media keys not working

l0uismustdie

macrumors regular
Original poster
Nov 30, 2009
109
1
Edinburgh, UK
I am running OS X Yosemite 10.10.2 on a MacBook Air 11-inch Early 2014 and my media keys have stopped working. Specifically these are the previous track, play, and next track buttons located on F7, F8 and F9 respectively. It was my belief that since I deleted the 'iTunesHelper' from my Login Items this might be causing it. So, I have placed this back in Login Items and upon a reboot this is still not working. In addition I have tried clearing my PRAM.

Anyone have any ideas what else I could try? Thanks.
 

l0uismustdie

macrumors regular
Original poster
Nov 30, 2009
109
1
Edinburgh, UK
Solved

Interesting. Thanks, copa. It turns out these buttons were only not functioning when Chrome was open. Upon further investigation I found out that the Google Play Music extension I just installed overloaded those keys. Removed those keybindings and all is well. Thanks.
 
  • Like
Reactions: cerberusss

dcolon

macrumors newbie
Jan 7, 2016
2
3
Solved

Interesting. Thanks, copa. It turns out these buttons were only not functioning when Chrome was open. Upon further investigation I found out that the Google Play Music extension I just installed overloaded those keys. Removed those keybindings and all is well. Thanks.
Thank you so much for your comment. I was dealing with the same exact problem and I recently installed the Google Play music extension. I disabled the extension and now my media keys work as expected. I will look into filing a bug with Google.
 
  • Like
Reactions: l0uismustdie
Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.