Medialink and .mp4 files

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by dukebound85, Apr 5, 2009.

  1. dukebound85 macrumors P6

    dukebound85

    Joined:
    Jul 17, 2005
    Location:
    5045 feet above sea level
    #1
    So medialink says it can play .mp4 yet every time i try, it says the data is unsupported

    any idea how to get this to work?
     
  2. dukebound85 thread starter macrumors P6

    dukebound85

    Joined:
    Jul 17, 2005
    Location:
    5045 feet above sea level
    #2
    comeon mac ps3 users i know you have encountered htis if you have used media link
     
  3. 119576 Guest

    119576

    Joined:
    Aug 6, 2007
    #3
    I've never had that problem with medialink- the only setback I encountered was the DRM on files downloaded from iTunes.
     
  4. dukebound85 thread starter macrumors P6

    dukebound85

    Joined:
    Jul 17, 2005
    Location:
    5045 feet above sea level
    #4
    the files it wont play are the ones i handbraked to .mp4...even though it says it supports .mp4

    really kinda sucks
     
  5. dukebound85 thread starter macrumors P6

    dukebound85

    Joined:
    Jul 17, 2005
    Location:
    5045 feet above sea level
    #5
    comeon people lol

    i keep getting umsupported data. if it workes, i want to buy media link like now but not if over 2/3 my movies cant play
     
  6. fishkorp macrumors 68020

    fishkorp

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Location:
    Ellicott City, MD
    #6
    You're probably using incompatible settings. Just because it's MP4 doesn't mean it'll play.

    Did you pick the PS3 preset? That should select all the proper settings.
     
  7. dukebound85 thread starter macrumors P6

    dukebound85

    Joined:
    Jul 17, 2005
    Location:
    5045 feet above sea level
    #7
    does media link give registered users free updates? or do they charge for each one?
     
  8. jaw04005 macrumors 601

    jaw04005

    Joined:
    Aug 19, 2003
    Location:
    AR
    #8
    Medialink updates are free. Just redownload Medialink from www.nullriver.com.

    Do you own QuickTime Pro? If so, you might try "badging" the Handbrake files you create by exporting them within Pro to MP4 (select passthrough on video and audio).
     
  9. dukebound85 thread starter macrumors P6

    dukebound85

    Joined:
    Jul 17, 2005
    Location:
    5045 feet above sea level
    #9
    i do have pro but cant find passthough

    does badge recreate the file?
     
  10. jaw04005 macrumors 601

    jaw04005

    Joined:
    Aug 19, 2003
    Location:
    AR
    #10
    "QuickTime badge" is just a phrase. By exporting to MP4 through QuickTime, it creates a standard MPEG-4 wrapper. Other programs don't always create MPEG-4 files that are standards compliant.

    The PS3 is very picky with regards to this.

    File - > Export - > MP4

    Then select the following options (no transcoding or re-encoding will take place), then save:
     

    Attached Files:

Share This Page