MediaLink Problems

Discussion in 'Console Games' started by i.shaun, May 8, 2008.

  1. i.shaun macrumors 6502a

    i.shaun

    Joined:
    May 1, 2008
    Location:
    Canada
    #1
    I appear to be the only one having trouble here. Everyone else has it working, with minor problems (certain files not playing, organization problems,etc..)

    OS X Tiger 10.4.11
    iLife '08
    MediaLink Running.

    Router: EBR-2310
    upnp: Enabled.
    Dhcp server: disabled (to allow static IPs on the network)
    DMZ host: PS3

    PS3:
    ip address (I assigned it a static one)
    Primary DNS: I assigned it the router IP
    Secondary DNS: my isp DNS server
    subnet mask: router's subnet
    network settings: media server connection [enabled]

    iMac:
    ip Address: I assigned it a static ip)
    Primary DNS: Router's ip)
    Secondary: isp DNS
    Subnet: router's subnet

    I turn the Ps3 on, and medialink seems to find it, Devices show "Playstation 3 Remote Device 192.168.0.100. the Playstation however does not find any media servers

    Console (firewall log) shows:



    2008-05-09 00:27:06.908 MediaLinkHelper[255] SSDPServer: Could not understand NOTIFY request!
    2008-05-09 00:27:09.439 MediaLinkHelper[255] DeviceManager: Notifying and discovering...

    it will keep doing this.

    Does anybody know what this means? Am I doing something wrong?
    Even when I use the ISP's primary & secondary DNS, it doesn't work

    -ShAuN
     
  2. i.shaun thread starter macrumors 6502a

    i.shaun

    Joined:
    May 1, 2008
    Location:
    Canada
    #2
    it appears Im forced to figure this out on my own


    I could still use some assistance here


    Can someone with a working medialink give me some of their info so I can at least cross-reference?

    Firewall settings maybe? Perhaps my security is too high

    I am also getting the following error with the one in the previous post:

    CFPropertyListCreateFromXMLData(): plist parse failed; the data is not proper UTF-8. The file name for this data could be:
    /Library/PreferencePanes/MediaLink.prefPane/Contents/Info.plist
    The parser will retry as in 10.2, but the problem should be corrected in the plist.

    i tried following the location, but after "preferencePanes/" it is just a file "mediaLink,prefPane"

    no /contents/info.plist
     
  3. ebel3003 macrumors 6502a

    ebel3003

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Location:
    "The Google"
    #3
    Right click the file and "Show Package Contents" and you'll find /Contents/Info.plist.

    I'd try removing the program all together and then reinstall.
     
  4. i.shaun thread starter macrumors 6502a

    i.shaun

    Joined:
    May 1, 2008
    Location:
    Canada
    #4
    Thank you. I thought it was pointing me to a dead end LoL

    I will have to try and uninstall/re-install, hope it helps.
     
  5. i.shaun thread starter macrumors 6502a

    i.shaun

    Joined:
    May 1, 2008
    Location:
    Canada
    #5
    Alright, so I tried to convert the info.plist file to UTF-8

    [​IMG]


    Console still displays:

    2008-05-30 01:23:20.546 MediaLinkHelper[256] DeviceManager: Notifying and discovering...
    2008-05-30 01:23:45.253 System Preferences[435] Initializing NRCDSSourceContainer: MLApertureSource...
    2008-05-30 01:23:45.254 System Preferences[435] MLApertureSource: could not find library!
    2008-05-30 01:23:45.259 System Preferences[435] Initializing NRCDSSourceContainer: MLFoldersSource...
    2008-05-30 01:23:45.265 System Preferences[435] Initializing NRCDSSourceContainer: MLiPhotoSource...
    2008-05-30 01:23:45.337 System Preferences[435] Initializing NRCDSSourceContainer: MLiTunesSource...
    2008-05-30 01:23:45.458 System Preferences[435] *** Illegal NSTableView data source (<DNDArrayController: 0x3fb040>[object class: NSString, number of selected objects: 0]). Must implement numberOfRowsInTableView: and tableView:eek:bjectValueForTableColumn:row:
    2008-05-30 01:23:47.885 System Preferences[435] CFLog (0):
    CFPropertyListCreateFromXMLData(): plist parse failed; the data is not proper UTF-8. The file name for this data could be:
    /Library/PreferencePanes/MediaLink.prefPane/Contents/Info.plist
    The parser will retry as in 10.2, but the problem should be corrected in the plist.
    2008-05-30 01:24:20.548 MediaLinkHelper[256] DeviceManager: Notifying and discovering...
     
  6. pavlonjablon macrumors newbie

    Joined:
    Aug 14, 2007
    #6
    Same problem with Medialink

    Hi, I'm experiencing the same problem:

    OSX 10.4.11
    iLife 08
    iTunes 7.6.2

    PS3 found by Medialink, web connection works on both systems - but when I try to browse the content of my computer through PS3, it says that No media servers have been found...have you somehow managed to solve this problem? Thanks a lot
     
  7. cullensimon macrumors newbie

    Joined:
    Aug 17, 2008
    #7
    Hi I too am having the same problem - did you ever get it sorted?

    Reagrds,

    Simon
     
  8. i.shaun thread starter macrumors 6502a

    i.shaun

    Joined:
    May 1, 2008
    Location:
    Canada
    #8
    Bumping an old thread, I know. .


    BUT!

    I did fix the problem I was having with the program. What I had to do was a clean install, after that everything seemed to work smoothly. Little Snitch is actually what caused the problem in the first place, and removing the app didn't solve it.
     

Share This Page