Memory for 27" 3.06GHz Intel Core 2 Duo

Discussion in 'iMac' started by DougY, Dec 25, 2009.

  1. DougY macrumors 6502

    Joined:
    Dec 2, 2009
    #1
    I want to buy additional Memory for my 27" 3.06GHz Intel Core 2 Duo iMac.
    Any suggestions as to what brand, etc.? On-Line website?
    Also, how difficult is it to insert new memory strips? Its a snap with a PC, but Im new to iMac.
    Thanks
     
  2. xSPRINTERx macrumors regular

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Location:
    Leicester
    #2
    Crucial you can download a app that checks your mac and tells you what to buy.
     
  3. sparkie1984 macrumors 68000

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Location:
    a small village near London
    #3
    i think if you google it mate, their easy to instal!

    unfortunately that scanner doesnt work for me so unsure what to buy, maybe their site is down!?

    thinking of another 4gb ram as a treat :)
     
  4. sparkie1984 macrumors 68000

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Location:
    a small village near London
    #4
  5. xSPRINTERx macrumors regular

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Location:
    Leicester
    #5
    Yes should be fine. your i5 will have 2 empty slots for the RAM as the 4gb from apple should be 2*2 gb. I know its cheap, I swapped out my 2*1gb in my mac book for 2* 2gb, works like a dream.
     
  6. sparkie1984 macrumors 68000

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Location:
    a small village near London
    #6
    thanks sprinter! cant say no to being able to upgrade to 8gb total for £78

    yes i have 2x2gb at the moment so its just anther case of adding 2x2gb again?

    also how does it know that itll work? presumably they try it out on an imac.
     
  7. DarwinOSX macrumors 65816

    Joined:
    Nov 3, 2009
    #7
    If Crucial says it will work on your model iMac it will work. They are very reliable. Its easy to install. Your owners manual tells you how or go here;

    http://support.apple.com/kb/HT3918
     
  8. sparkie1984 macrumors 68000

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Location:
    a small village near London
  9. Talarspeed macrumors member

    Joined:
    Dec 12, 2009
    #9
    I bumped my i7 from 4GB to 8GB with Crucial. This was before I powered it up for the first time and I can say that it works fine.
     
  10. Badger^2 macrumors 68000

    Badger^2

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Location:
    Sacramento
    #10
  11. Jaro65 macrumors 68040

    Jaro65

    Joined:
    Mar 27, 2009
    Location:
    Seattle, WA
    #11
    Here is another vote for OWC. I purchased RAM from them before and they make it super easy to identify what memory your Mac can use.
     

Share This Page