Menu highlight is gone

Discussion in 'macOS' started by teohyc, Mar 7, 2008.

  1. teohyc macrumors regular

    teohyc

    Joined:
    May 24, 2007
    #1
    [​IMG]

    That's what I see when my mouse is over any menu item and when it's not over any menu item.

    I've lost menu highlight on the menu bar and the contextual menu (via right click on files and folders)

    My system is running OS 10.5.2.

    Any ideas? I've already tried fixing disk permissions.

    It's like my mouse has gone into stealth mode. Interface can no longer detect my cursor is hovering over them. E.g. Hovering over a web link doesn't highlight that it's a link and status bar below doesn't print the url address of that link.

    Last thing I could remember was telling Opera 9.25 to give me a pop up regarding web cookies. That's when I lost menu highlight.
     
  2. teohyc thread starter macrumors regular

    teohyc

    Joined:
    May 24, 2007
  3. motulist macrumors 601

    motulist

    Joined:
    Dec 2, 2003
  4. TuffLuffJimmy macrumors G3

    TuffLuffJimmy

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Location:
    Portland, OR
    #4
    ....sorry, bud that sucks.

    This probably isn't any help, but have you tried resetting the PRAM?
     
  5. TH-Gunner macrumors regular

    Joined:
    Mar 28, 2008
    #5
    It has happened to me as well. I couldn't find out the problem; I just lived with it.

    Hasn't happened to me for a long while, though.
     
  6. teohyc thread starter macrumors regular

    teohyc

    Joined:
    May 24, 2007
    #6
    You mean it went away by itself?
     
  7. teohyc thread starter macrumors regular

    teohyc

    Joined:
    May 24, 2007
    #7
    So far I've tried:

    - Resetting PRAM
    - Fixing disk permissions via Disk Utility
    - Deleting finder.plist

    Nothing works.
     
  8. teohyc thread starter macrumors regular

    teohyc

    Joined:
    May 24, 2007
    #9
  9. TH-Gunner macrumors regular

    Joined:
    Mar 28, 2008
    #10
    No. It never went away lol

    Until I reinstalled OSX, but that was for other reasons. Actually, I think this only happened to me in Tiger and 10.5.1. Since I've been on 10.5.2, I haven't had this problem.

    I'm pretty convinced that the culprit is a 3rd party program, though. I haven't found out what it is, though.
     
  10. teohyc thread starter macrumors regular

    teohyc

    Joined:
    May 24, 2007
    #11
    I was using Opera (I think) the other time.

    This time, it happened when I clicked the "bookmarks" button of Acrobat while viewing a PDF file
     
  11. teohyc thread starter macrumors regular

    teohyc

    Joined:
    May 24, 2007
    #12
    Updates, the menu highlight is back again.

    I've tried the following:

    - Resetting PRAM
    - Fixing disk permissions via Disk Utility
    - Deleting finder.plist
    - Fixing disk permissions via Onyx
    - Waited for 1 day before using the Mac again

    Not sure which one solved it.
     
  12. badlover macrumors newbie

    Joined:
    May 7, 2009
    #13
    Hello,

    I am sorry for answering so lately, but for me I found the solution : I just unpluged and pluged my mouse again. As someone has said it, it seems that the mouse hase gone stealth and my mac cannot recognised it on the menu... so it work for me (have a Mac mini, with 10.5.6)
     

Share This Page