Messages app not loading in latest preview

Discussion in 'OS X Mavericks (10.9)' started by peripatetic, Aug 8, 2013.

  1. peripatetic macrumors newbie

    Joined:
    Apr 16, 2005
    #1
    Anyone else experience this?

    The app either loads -- without showing my messages or anything else -- and then crashes when I try to load my message by going to Window -> Show Messages.

    If it doesn't do that, I get a login screen for iMessage but it never goes past that screen. I've restarted, etc. Any ideas.

    Screenshot attached.
     

    Attached Files:

  2. stisdal macrumors 6502

    stisdal

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Location:
    USA
  3. mwhities macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 13, 2011
    Location:
    Mississippi
    #3
    Running fine here.

    I assume you tried restarting.. How about removing then adding the accounts back?
     
  4. spiezer macrumors member

    Joined:
    Jul 5, 2009
  5. peripatetic thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 16, 2005
    #5
    When that login screen pops up for iMessage, I cannot access Preferences. It's grayed out.
     
  6. mwhities macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 13, 2011
    Location:
    Mississippi
    #6
    Doh! Sorry then. Maybe in Systems Preferences?
     
  7. Sky Blue Guest

    Sky Blue

    Joined:
    Jan 8, 2005
    #7
    Never had any luck with Messages in Mavericks so far.
     
  8. Humex macrumors 6502

    Joined:
    Apr 19, 2012
    #8
    Unable to connect to iMessage in Mavericks DP4 and DP5.
     
  9. kftrainer macrumors regular

    kftrainer

    Joined:
    Sep 11, 2009
    #9
    Problem with Facebook contacts

    Is there anyone having problem with connecting with Facebook contacts I am not sure if it is a password problem or a beta problem ?
     
  10. JaxISF macrumors newbie

    Joined:
    Aug 18, 2013
    #10
    Found this in the Apple Developer forum. Hope it helps.

    "Found a fix! This was a tough one to figure out. What happened is there is a nib missing from the bundle: SignInViewController.nib.

    What you should do is copy the nib from another locale into yours. I took the ukranian version (Messages.app/Contents/Resources/uk.lproj/SignInViewController.nib) and copied it into English.lproj and everything works fine!"
     
  11. jdmoore81 macrumors newbie

    Joined:
    Aug 13, 2013
    #11
    can u upload that file. i use mackeeper and i think it deleted all my language files but english
     
  12. peripatetic, Aug 19, 2013
    Last edited: Aug 19, 2013

    peripatetic thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 16, 2005
    #12
    Here: http://cl.ly/QtsI

    This does fix it. When you reload Message, make sure it hit "Go Back" before signing in again.
     
  13. jdmoore81 macrumors newbie

    Joined:
    Aug 13, 2013
  14. michelg1970 macrumors regular

    michelg1970

    Joined:
    Jul 26, 2011
    Location:
    Gouda - The Netherlands
    #14
    Am having exactly the same problem however I do not understand how a Ukranian file can help me (safely)...

    (edit) Thanks! I just took the Dutch one from the package and copied it. Now it is working without having to download a Ukranian file from unknown origin :)

    Michel
     
  15. michelg1970 macrumors regular

    michelg1970

    Joined:
    Jul 26, 2011
    Location:
    Gouda - The Netherlands
    #15
    My problem came back in another form: now I had all the appropriate screens however it didn't log in.

    Kust did a complete clean reinstall of OS X (copied everything with CC Cloner to USB disk - restarted from that disk and then did clean install on my SSD) and now everything is working properly.

    It took a while because OS X wanted to install newest DP's every time (starting at 0) but at least now I have Mavericks DP 5 working at full extends.

    At least this worked! Your solution also worked but only once.

    Thanks again!

    BR,
    Michel
     

Share This Page