Metro PCS?

Discussion in 'iPad' started by sfphoto, Feb 11, 2016.

  1. sfphoto macrumors regular

    Joined:
    Jun 10, 2010
    #1
    I see that Metro offers a $15 2GB plan.

    Can I assume that one needs T MOBILE iPad to use the sim?

    ALSO - if the Metro sim works in TMO devices how about the TMO MiFi?
     
  2. Channan macrumors 68030

    Channan

    Joined:
    Mar 7, 2012
    Location:
    New Orleans
    #2
    iPads aren't locked, so you don't need an iPad purchased from any specific carrier to use it with them.
     
  3. sfphoto thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 10, 2010
    #3
    Thanks for the comment. I visited a T Mobile store and was told my iPad Mini model 1 would not work with TMO even though GSM and unlocked it lacked the proper antenna. They said I needed a model 2 or later.

    If then the model 2 would work with Metro then could I assume an UNLOCKED mi-fi from TMO would work as well?
     
  4. baypharm macrumors 65816

    baypharm

    Joined:
    Nov 15, 2007
    #4
    I believe this began with ipad Air. All subsequent models are unlocked.
     
  5. Hal~9000 macrumors 68000

    Hal~9000

    Joined:
    Sep 13, 2014
    #5
    See: http://www.howardforums.com/showthread.php/1866729-MetroPCS-Tablet-Plans-Will-Not-Activate-iPad
     
  6. Channan macrumors 68030

    Channan

    Joined:
    Mar 7, 2012
    Location:
    New Orleans
    #6
    IIRC, no iPad has ever been locked.
     
  7. Night Spring macrumors G5

    Night Spring

    Joined:
    Jul 17, 2008
    #7
    All iPads have always been unlocked (with the exception of those sold in Japan). I think the Air was the first to come with Apple SIM, which means no more carrier specific models. Before then, iPads were carrier specific, meaning they came with that carrier's SIM preinstalled. But they weren't locked, so you could buy a Verizon iPad, take out the SIM, pop in an AT&T SIM, and it would work. Since they now come with Apple SIM, you just buy an iPad, then when you first turn on cellular data, you get an option asking you which carrier you want to sign up with.
     
  8. 12vElectronics macrumors 68040

    12vElectronics

    Joined:
    Jul 19, 2013
    Location:
    California
    #8
    Ehhh I don't think you want Metro anyways
     
  9. baypharm macrumors 65816

    baypharm

    Joined:
    Nov 15, 2007
    #9
    Not true. My first ipad circa 2010 was carrier locked.
     
  10. Night Spring macrumors G5

    Night Spring

    Joined:
    Jul 17, 2008
    #10
    Did you buy it in Japan?
     
  11. Channan macrumors 68030

    Channan

    Joined:
    Mar 7, 2012
    Location:
    New Orleans
    #11
    As someone said above, only iPads sold in Japan were "locked" to a carrier, but even then they were still unlocked to international carriers.

    Don't confuse locked with compatible.
     
  12. sfphoto thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 10, 2010
    #12
    Unlocked is fine but does not help if the device does not have the proper antenna ant set up for TMO frequencies. Apples GSM iPhone 5 was re-released in April 2012 with such for TMO. Prior to that, one would only get Edge data, not LTE.
     
  13. SHirsch999 macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 19, 2011
    #13
    Weren't Verizon iPads simless? That would make them locked to Verizon.
     
  14. Channan macrumors 68030

    Channan

    Joined:
    Mar 7, 2012
    Location:
    New Orleans
    #14
    No iPad has ever been locked to Verizon.
     
  15. Night Spring macrumors G5

    Night Spring

    Joined:
    Jul 17, 2008
    #15
    No, all iPads always had SIM cards, and were always unlocked. You are thinking about the early Verizon iPhones.
     
  16. theshoehorn macrumors 6502

    Joined:
    Jul 6, 2010
    #16
    Not true... I had an iPad 2 back in the day with Verizon cell radio and it did NOT have a SIM card or slot...
     
  17. Night Spring macrumors G5

    Night Spring

    Joined:
    Jul 17, 2008
    #17
    I know Verizon didn't use SIM cards back then, but are you sure it didn't have a SIM card slot?

    In any case, those iPads weren't locked to Verizon -- if another company used the same cellular system as Verizon, then they could be used with that other company.
     
  18. Channan macrumors 68030

    Channan

    Joined:
    Mar 7, 2012
    Location:
    New Orleans
    #18
    Yeah, the 3G iPad 2 for Verizon lacked a SIM slot because Verizon doesn't use SIM cards for 3G.
     
  19. SHirsch999 macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 19, 2011
    #19
    Thanks. That's what I thought. I remember having the Verizon iPad 2 and no SIM card or tray for it. Wouldn't that mean it is locked to Verizon for data?

    Oops, responded before looking at all of the recent messages.
     

Share This Page