Microphones have bad distortion, Mac OS X 10.11 VMWare machine.

Discussion in 'OS X El Capitan (10.11)' started by ty97, Feb 18, 2016.

  1. ty97 macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2016
    #1
    I'm only using VMWare with OS X to use GarageBand to play guitar.

    I can listen to twitch with perfect audio. Only the recording devices like my mic and guitar have some cancerous feedback problems. Not sure why.

    The basics:

    I'm using USB to Guitar jack (3/4 I think?).
    I'm using USB-B to USB 2.0 for my Blue Snowball microphone.

    Both are having issues, even outside of GarageBand. I used Quicktime in OS X to record these samples below. Song is nightmare by a7x.

    Mac OS X 10.11 recordings:
    http://vocaroo.com/i/s1fuinqiSu6Y Mic.
    http://vocaroo.com/i/s140ocrTGZqk Guitar.

    Windows (no issues) recordings:
    http://vocaroo.com/i/s0Ws2LJE0jdV Mic.
    http://vocaroo.com/i/s0mla3hI7ATe Guitar.

    I think that's a weeb site.. sorry lol.

    Any ideas? Thanks for the help. Yes I legally own Mac OS X 10.11
    --- Post Merged, Feb 18, 2016 ---
    Progress, found out Mac OS X kept resetting the hz to 44100. It flatout doesn't pick up signal at the hz for some reason..

    I tried 48000 and it was working until I immediately noticed there was about a 1/2 second delay in the audio monitoring. Then, after 5 minutes the audio starts sounding like it's crackling, or corrupted. Bout to just try a Windows alternative.
     
  2. chrfr macrumors 603

    Joined:
    Jul 11, 2009
    #2
    Does this mean you're running OS X in a virtual machine on Windows, and trying to do audio work in OS X that way?
     
  3. ty97 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2016
    #3
    Yea.

    I ended up fixing it, by setting the hz for the guitar to 48000.
    Now, in garageband there is severe delay.
     
  4. Gochugogi macrumors regular

    Gochugogi

    Joined:
    Oct 27, 2013
    Location:
    Sandwich Isles
    #4
    I'm using both a MOTU Ultralite and Tascam US-2x2 with El Capitan and it records my Neumann KM184 perfectly with Logic, Bias Peak Pro and GarageBand. I normally use 48 or 96K 24 bit but 44.1 works fine. Maybe there's a driver conflict with your interface? I was worried and kept a clone of my Mavericks system but El Capitan was fine once configured.
     
  5. chrfr macrumors 603

    Joined:
    Jul 11, 2009
    #5
    OS X running virtualized is slow. You're unlikely to get this to work reliably.
     

Share This Page