Migration Assistant using a hard drive as middleman?

Discussion in 'macOS' started by Phrasikleia, Oct 22, 2008.

  1. Phrasikleia macrumors 601

    Phrasikleia

    Joined:
    Feb 24, 2008
    Location:
    Over there------->
    #1
    I would like to sell my curent computer before buying the new one. Is it possible to use Migration Assistant with an external hard drive as a go-between, instead of going from computer-to-computer?
     
  2. richard.mac macrumors 603

    richard.mac

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Location:
    51.50024, -0.12662
    #2
    yes, either clone your Mac to an external hard drive or use a Time Machine backup and select either from Migration Assistant.
     
  3. Phrasikleia thread starter macrumors 601

    Phrasikleia

    Joined:
    Feb 24, 2008
    Location:
    Over there------->
    #3
    Thanks!

    OK, so if I use Time Machine, can I do it with an eSata drive as the middleman? Or does it have to be a Firewire drive?
     
  4. richard.mac macrumors 603

    richard.mac

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Location:
    51.50024, -0.12662
    #4
    Time Machine can use any hard drive that appears as a volume and is HFS+ formatted.
     
  5. Phrasikleia thread starter macrumors 601

    Phrasikleia

    Joined:
    Feb 24, 2008
    Location:
    Over there------->
    #5
    Right, but what I meant was if I use Time Machine, can I then use Migration Assistant, targeting that disk that was backed up with Time Machine. Or does it have to be a FireWire drive? (I read something about FireWire exclusively being able to work in "Target" mode or something like that.)
     
  6. richard.mac macrumors 603

    richard.mac

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Location:
    51.50024, -0.12662
    #6
    no it doesnt have to be Firewire. it can be any connection USB, eSATA, Firewire. Target Disk Mode can only use Firewire.
     

Share This Page