Migration Assistant

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by MacMini2009, Jul 10, 2009.

  1. MacMini2009 macrumors 68000

    MacMini2009

    Joined:
    May 22, 2009
    Location:
    California
    #1
    Ok so in the future I plan to upgrade my Mac Mini to an SSD. I have two questions.

    1. Can I take out my stock hard drive and place it in a Firewire 800 enclosure and use Migration Assistant?

    2. Does Migration Assistant transfer my Applications?
     
  2. iBookG4user macrumors 604

    iBookG4user

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Location:
    Seattle, WA
    #3
    You could place the new SSD in the enclosure and then use something like Carbon Copy Cloner to clone the hard drive. That would make it an exact duplicate and be the simplest solution for you.
     
  3. MacMini2009 thread starter macrumors 68000

    MacMini2009

    Joined:
    May 22, 2009
    Location:
    California
    #4
  4. MacMini2009 thread starter macrumors 68000

    MacMini2009

    Joined:
    May 22, 2009
    Location:
    California
    #5
    I might do that but I want a fresh start on a SSD.
     
  5. -tWv- macrumors 68000

    -tWv-

    Joined:
    May 11, 2009
    Location:
    Ohio
    #6
    Migration assistant is great. It transfers everything that you previously had on your mac including applications, documents, settings, preferences for applications, and everything else you had. I have used it when i had to erase and format my disk for bootcamp. I was amazed that everything was back as it was before without me having to do any work at all.
     

Share This Page