Missing Shuffle in os 10

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by jakudo, Oct 8, 2016.

  1. jakudo macrumors member

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Location:
    Prague, Czech Republic
    #1
    Hi, is the shuffle button in Apple TV 4 (latest update) missing or am I doing somethung wrong? Can't shuffle anything from Apple Music, can't find the button or any other possible way of how to shuffle...
     
  2. waw74 macrumors 68030

    Joined:
    May 27, 2008
    #2
    when on the now playing screen, scroll down
    i had to go online to find it also

    ----------------
    sorry, just realized i was in the aTV forum.
     
  3. jakudo thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Location:
    Prague, Czech Republic
    #4
    Hi, thanks for the link. However, it os for iPhone, not for Apple TV. I can't figure out how to shuffle playlist/album on Apple TV.
     
  4. priitv8 macrumors 68030

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Location:
    Estonia
    #5
    Looks like Apple Music content created by Apple is not meant for shuffling.
    You can shuffle all your own music, that you have under both Music > Library and Computers > Your Library > My Music
     
  5. jakudo thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Location:
    Prague, Czech Republic
    #6
    I would understand that, however, I can't even shuffle any album from Apple Music. In previous version, I was able to shuffle everything.
     
  6. priitv8, Oct 9, 2016
    Last edited: Oct 9, 2016

    priitv8 macrumors 68030

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Location:
    Estonia
    #7
    Yep. I can't find any way to do that either. On the positive side, now we can have lyrics on the big screen ;)

    EDIT: Just discovered it! You indeed can shuffle Apple Music albums and playlists! In fact, you can also set them to repeat all or one.
    The trick is, you need to use the aTV remote app for that, 'cause in tvOS 10 UI there is no control to achieve the same.
     
  7. jakudo thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Location:
    Prague, Czech Republic
    #8
    That's great idea! I have to try it when I get home. Thanks:)
     
  8. trombo22 macrumors member

    Joined:
    Jan 25, 2013
    #9
    I believe if you press and hold using the remote on a song in the playlist or album you want to play there is a bunch of options including shuffle.
     
  9. jakudo thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Location:
    Prague, Czech Republic
    #10
    That's corect. But this button doesn't work...
     

Share This Page