ML on new mba, help.

Discussion in 'OS X Mountain Lion (10.8)' started by rhuarc3, Jul 30, 2012.

  1. rhuarc3 macrumors member

    rhuarc3

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Location:
    Massachusetts
    #1
    just installed ML on my wifes brand new 13" MBA (literally just bought it on July 20th).

    everything seemed to go fine but now the trackpad won't let me click on anything. it happened immediately after install but worked after a restart, but now it isn't working again. any suggestions?

    if i have time i'm going to take it back to apple store.

    thanks
     
  2. igucl macrumors 6502a

    igucl

    Joined:
    Oct 11, 2003
    #2
    This might be a dumb question, but have you checked in System Preferences to see if the settings are as you expect them to be?
     
  3. rhuarc3 thread starter macrumors member

    rhuarc3

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Location:
    Massachusetts
    #3
    How do I get there if I can't click on anything?
     
  4. Dragoro macrumors 6502

    Dragoro

    Joined:
    Nov 27, 2010
  5. rhuarc3 thread starter macrumors member

    rhuarc3

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Location:
    Massachusetts
    #5
    double, triple, quadruple.... its not registering the tap/click. can move the pointer and keyboard works just can't tap/click on anything. :confused:
     
  6. thefredelement macrumors 65816

    thefredelement

    Joined:
    Apr 10, 2012
    Location:
    New York
    #6
    Ok, use command + space to get a spotlight box, type in preferences, use the arrow keys and enter button to get to system preferences, once there, your cursor will be in the search box, type in Trackpad and hit enter, then use tab and enter to check it out.

    Goodluck
     
  7. iMacFarlane macrumors 65816

    iMacFarlane

    Joined:
    Apr 5, 2012
    Location:
    Adrift in a sea of possibilities
    #7
    Strange.

    Can you borrow a USB/Bluetooth mouse from another computer or friend? You could then see if it is hardware related (buttons work on temp mouse) or software (no mouseclicks are registered regardless of source).

    But, if you have the time, definitely take it to Apple store for some good old AppleCare.
     
  8. rhuarc3 thread starter macrumors member

    rhuarc3

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Location:
    Massachusetts
    #8
    Ok well that is weird. after another restart it is suddenly working. if it happens again, definitely taking it to the store.

    checked on the settings and tap to click wasn't selected, odd.

    thanks for the help.
     

Share This Page