MMS not working

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by LoLife, Aug 10, 2010.

  1. LoLife macrumors regular

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Location:
    Reno, NV
    #1
    My friend has an i4 4.0 jailbroke from jailbreakme. After jailbreak everything work fine for him. He had MMS working fine he could send and receive MMS no problems. Well the other day he tried to send an MMS and it wouldn't send out. It tries to send and the little bar on the top when you send a message comes up and it goes about 95 percent of the way and stops then he gets the red explanation mark after about 1 minute. So it doesn't go through. He has tried the Iphone Delivery repo and it didn't work, he has reset his network settings didn't work. Was wondering if anyone had any other advice? His facetime works fine no problems there. I assume the next step is a restore which he already knows but he is trying to fix it without restoring. Thanks in advance for your help guys.
     
  2. LoLife thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Location:
    Reno, NV
  3. Alexwithad macrumors 6502

    Joined:
    May 27, 2009
    Location:
    Pittsburgh
    #3
    I'll also confirm I have this same issue. I'm receiving them fine it just doesn't send it goes to the end and then fails to send. I have the iPhoneDelivery also. Reset settings etc...It's really pissing me off haha. I cannot restore from new because I need all my text messages :/
     
  4. enklined macrumors 6502

    Joined:
    Sep 13, 2007
    Location:
    Sacramento
    #4
    I am having this problem too, just noticed it tonight! WTF?!

    The only thing I can think of is ultrasn0w? I unlocked, even though I didnt need to - I'm on AT&T. Are you guys unlocked with ultrasn0w too?

    Anyone got any ideas?
     
  5. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
  6. enklined macrumors 6502

    Joined:
    Sep 13, 2007
    Location:
    Sacramento
    #6
    Yes, it was ultrasn0w. I uninstalled it, restarted the phone, and bingo, i can send MMS again.
     
  7. crawfish963 macrumors 6502

    crawfish963

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Location:
    Texas
    #7
    I believe there is a fix for this in Cydia. Lemme see if I can figure out what it's called.
     
  8. narsx macrumors member

    Joined:
    Jun 4, 2009
    #8
    So wait, once you unlock with ultrasnow, you remove it and mms should work, or do you lose your unlock, i got the internet to work, but no mms
     
  9. IAmTheCrack macrumors member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    #9
    i'm curious about this as well. i just removed ultrasn0w to regain mms. anyone know if this relocks your phone?
     
  10. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #10
    Yes, if ultrasnow is not installed and running in the back then your phone is again locked to its original carrier.
     
  11. IAmTheCrack macrumors member

    Joined:
    Mar 25, 2009
  12. LoLife thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Location:
    Reno, NV
    #12
    He had installed unltrasnow, no clue why because he has att, but once he uninstalled it the MMS worked fine. He can now send them. Thanks much for the help guys perfect solution :D
     
  13. Alexwithad macrumors 6502

    Joined:
    May 27, 2009
    Location:
    Pittsburgh
    #13
    I fixed my problem by doing a restore then restoring from back up. Phone is no longer jail broken.
     
  14. jayhawk11 macrumors 6502a

    jayhawk11

    Joined:
    Oct 19, 2007
    #14
    The problem is mostly related to the fact that unlocking also wipes your APN settings.
    They haven't really found a solution yet, to the best of my knowledge.

    EDIT: Nice here's a solution: Fix MMS with ultrasn0w
     
  15. Nine9si macrumors member

    Joined:
    Apr 18, 2009
    #15
    Yes, Had the same issues. Im with ATT but decided to just have unlocked incase for anything. I removed ultrasn0w and everything is back to normal. Guess if I ever need it unlocked ill always have Cydia on hand to do so and hopefully the problem will be fixed them then.
     

Share This Page