MobileMe reseting iPhone ringtones?

Discussion in 'Apple Music, Apple Pay, iCloud, Apple Services' started by IgnatiusTheKing, Aug 20, 2008.

  1. IgnatiusTheKing macrumors 68040

    IgnatiusTheKing

    Joined:
    Nov 17, 2007
    Location:
    das Fort
    #1
    A couple times since I've been syncing contacts with MobileMe, my custom ringtones for certain individuals have reset themselves. I think I've figured out that it happens when I change several contacts at once on me.com, which I guess causes MobileMe to push all my contacts to my iPhone, thereby overriding the individual ringtones.

    Has anyone heard of this? Is it MobileMe or something else?
     
  2. Macsterguy macrumors 6502a

    Macsterguy

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Location:
    Texas
    #2
    I constantly have to reset mine, they work for a while... then quit. - I finally gave up. yet another unfulfilled promise at this point...
     
  3. andyblila macrumors 65816

    andyblila

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Location:
    On My iPhone, or my iPad?
    #3
    I have the same issue and it's getting really annoying! :mad:
     
  4. greggov macrumors member

    Joined:
    Feb 6, 2008
    #4
    me too! it really is quite frustrating. A few times I've gone to make a call, I open the Contacts app, and see that it says "No Contacts" and the little network activity thing is spinning, and within a few seconds they reappear, at which point my ringtones disappear. Really, really annoying.
     
  5. AussieAardvark macrumors newbie

    Joined:
    Nov 26, 2008
    #5
    Lost ringtones

    I want to have my 2 cents worth too!

    We pay good money for MobileMe & for ringtones purchased from itunes store only to have them not able to be used after 15 minutes, when MobileMe syncs and takes us back to the default ringtone.
    Surely the tech guys can work out how to include the ringtones in the contacts so that they can be synced as well? Otherwise my advice to everyone is don't waste your money buying ringtones - it's a wrought!
    This is extremely frustrating. I also experience the problem when you go to check your contacts and they're all wiped. It's generally no more than 5 minutes before they appear again but this is just :mad: not good enough.
     
  6. waynenm macrumors newbie

    waynenm

    Joined:
    Nov 30, 2008
    #6
    Disappearing ringtones

    Agreed. This is just plain wrong. Especially for those who have paid for 3rd party ringtone aps. It seems consistent throughout all applications. Contact ringtones just don't stick. Help!
     
  7. ec51 macrumors 6502

    Joined:
    Jun 28, 2008
    #7
    Yes, this happens with me as well. I stopped the syncing with my contacts with Mobile Me for now.
     
  8. diamond.g macrumors 603

    diamond.g

    Joined:
    Mar 20, 2007
    Location:
    Virginia
    #8
    If you sync contacts with Mobile Me it will reset your contacts ringtones. This is due to Mobile Me not knowing (along with addressbook.app) or saving the ringtone information for each user.

    I seem to recall it being a known bug where the only fix is to not sync contacts over the air with mobile me. Which is a crappy fix...
     
  9. ec51 macrumors 6502

    Joined:
    Jun 28, 2008
    #9
    Just got done arguing with a Mobile Me "specialist" over the net, he explains that maintaining a custom ringtone with your contacts is NOT a feature of MM.

    http://support.apple.com/kb/TS1948

    Article to "explain" and make sure you are aware of the lack of support.
     
  10. IgnatiusTheKing thread starter macrumors 68040

    IgnatiusTheKing

    Joined:
    Nov 17, 2007
    Location:
    das Fort
    #10
    That's pretty piss poor. How hard would it be to add a custom field to the contacts for ringtones?
     
  11. Luvinia Krista macrumors newbie

    Joined:
    Oct 31, 2008
    #11
    How do I reset my ringtones and how do I get ringtones for my iphone with out having to buy them off of itunes..I have welcome your suggestion...thanks
     
  12. IgnatiusTheKing thread starter macrumors 68040

    IgnatiusTheKing

    Joined:
    Nov 17, 2007
    Location:
    das Fort
    #12
    As far as I know, you have to set/reset ringtones individually, unless you want to reset everything, or you can just sync your contacts with MobileMe, which will automatically reset all the ringtones, as mentioned above.

    As for creating ringtones, try this link. It's a pretty good resource.
     
  13. IgnatiusTheKing thread starter macrumors 68040

    IgnatiusTheKing

    Joined:
    Nov 17, 2007
    Location:
    das Fort
    #13
    Just noticed this weekend that the 10.5.6 update seems to have fixed the reseting ringtones issue for me. Anyone still having problems?
     
  14. Ntombi macrumors 68030

    Ntombi

    Joined:
    Jul 1, 2008
    Location:
    Bostonian exiled in SoCal
    #14
    Revising this thread, because I just got MobileMe and was looking for a fix.

    I'm still on Tiger (until my new MBP comes in a few days, YAY!), but I just activated my MM, and I'm experiencing the resetting ringtones now. :mad: I guess I'll turn off contact syncing until I'm on the new computer.

    Can anyone confirm that it's fixed in Leopard? Meaning, the ringtones stay as you set them?
     
  15. IgnatiusTheKing thread starter macrumors 68040

    IgnatiusTheKing

    Joined:
    Nov 17, 2007
    Location:
    das Fort
    #15
    I'm not going to swear that the issue is completely gone, but I haven't had my ringtones disappear since January.
     
  16. Ntombi macrumors 68030

    Ntombi

    Joined:
    Jul 1, 2008
    Location:
    Bostonian exiled in SoCal
    #16
    Cool, thanks for the quick reply to an old thread. :)

    I'll just wait until my new MBP comes on Monday and fix them all after that.
     
  17. justinfreid macrumors 6502

    justinfreid

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Location:
    NEW Jersey / USA
    #17
    My issue is that every time I add custom ringtones to my contacts via my iPhone, I get a message on my computers telling me I need to replace my contact data for MobileMe.

    I've searched the forums to no avail, looks like I'll have to contact Apple.
     
  18. IgnatiusTheKing thread starter macrumors 68040

    IgnatiusTheKing

    Joined:
    Nov 17, 2007
    Location:
    das Fort
    #18
    I've noticed that occasionally my contacts' pictures change themselves from full-screen to square (not the little square in the corner) like they've been cropped to fit into the square box in the Address Book on my Mac.

    Annoying.
     

Share This Page