Monopoly Help

Discussion in 'iOS Apps' started by LePigeonBleu, Dec 22, 2008.

  1. LePigeonBleu macrumors 6502

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Location:
    San Diego
    #1
    Hello!

    I've downloaded Monopoly Here and Now, and it will not work on my iPhone 3G. I've got the 16GB if that makes a difference.

    When I try to open it, I see the basic loading screen, and then my homescreen. I have restarted my phone numerous times, along with restoring my phone after resetting everything.

    Can anyone give me some help on what I should do, or how to make it work?

    Thanks,

    m
     
  2. ThunderBull4 macrumors 6502

    Joined:
    Jul 28, 2008
    #2
    Could be something with your firmware version? Or maybe it simply doesnt work lol, did you pay anything for it?
     
  3. LePigeonBleu thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Location:
    San Diego
    #3
    No, I have 2.2 firmware, and yes, I paid full price from the appstore. No jailbroken phone here.

    m
     
  4. TheBearman macrumors 6502

    Joined:
    May 23, 2008
    Location:
    Cary, NC
    #4
    The only thing I can think of is to delete it from the phone and iTunes. Then re-download it and try again. I've been told you are not charged for downloading it a second time.

    I know it works on my 16gb iPhone, so I doubt that's your problem.
     
  5. LePigeonBleu thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Location:
    San Diego
    #5
    Good idea! I tried it all though, and sadly no go. This game hates me already. I reported it to apple via the appstore, but I doubt that will do any good.

    Please people, think about what I can do to get this game to work! I beg of all of you, all I want for Christmas is this game to work! (and world peace of course) ;)

    m
     
  6. gospel9 macrumors regular

    Joined:
    Sep 20, 2008
    #6
    I have heard that problem before, on one of the reviews I saw a solution to fix this, it is caused by the 2.2 firmware update.


    1 Go to Settings.
    2 Go to General.
    3 Go to International.

    Under Language, make sure English is selected.
    Under Region Format, make sure United States (or your country) is selected.

    Under Region Format, prior to 2.2 it might say "English" which is no longer in the list.


    You might need to restart your phone afterwards, although I don't that's necessary but it wouldn't hurt to do it one more time.
    Hope that helps :)
     
  7. LePigeonBleu thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Location:
    San Diego
    #7
    You are my freaking god man!

    I seriously love you. All I had to do was change the damn region format to United States, and badabing, it works.

    Thanks SOOOO much!

    m
     
  8. gospel9 macrumors regular

    Joined:
    Sep 20, 2008
    #8
    You are welcome and enjoy your game :)
     
  9. bzzt macrumors newbie

    Joined:
    Dec 23, 2008
    #9
    A different problem to the OP

    I have tried to play wifi monopoly with a friend but however we cant seem to join each others game. When i select join its stuck on searching....

    anyone know why is this?

    Thanks in advance
     
  10. gospel9 macrumors regular

    Joined:
    Sep 20, 2008
    #10

    First of all, by Wifi you mean your friend is in the same wifi network as you are?

    Do you see "Default" on your screen? That's the default game room name... if so tap on that and click the join button.
     
  11. bzzt macrumors newbie

    Joined:
    Dec 23, 2008
    #11
    Yeah we are on the same wifi network (at home)

    It's just stuck on searching with the mac os circular loading icon.
     
  12. spikescot2005 macrumors member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Location:
    Scotland, Glasgow
    #12
    I have that same problem. When i go to join a game it seams to just search and not find anything.

    Any ideas?
     
  13. bzzt macrumors newbie

    Joined:
    Dec 23, 2008
  14. spikescot2005 macrumors member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Location:
    Scotland, Glasgow
    #14
    I still haven't been able to play a wifi game it still does the search but never finds a game.
     
  15. gospel9 macrumors regular

    Joined:
    Sep 20, 2008
    #15
    Seems like a firewall issue here....
    Try to see if you can do anything about it (your hardware firewall, your router). Try turning it off to see if that works.

    If it doesn't help, try turning on UPnP.
     
  16. spikescot2005 macrumors member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Location:
    Scotland, Glasgow

Share This Page