Mount Share not in finder

Discussion in 'OS X Mountain Lion (10.8)' started by Weerz, Jul 11, 2012.

  1. Weerz macrumors newbie

    Joined:
    Jul 11, 2012
    #1
    Hi,

    I have the following problem in mountain lion.
    In lion i used a mount script and it always worked. It showed on desktop and in the Finder under devices. Macintosh HD and Data

    PHP:
    tell application "Finder"
        
    mount volume "afp://username:password@server"
    end tell
    Now in mountain lion is also mounts and shows on the desktop, but not in the Finder under Devices. Under Devices is only Macintosh HD..
    Has something changed for the scripting?

    Thanks for the help
     
  2. NeoMayhem macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 22, 2003
    #2
    Should show up under Shared, not Devices.
     
  3. Weerz thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 11, 2012
    #3
    Also doesn't show in shared.
    The NAS volume does show in shared, but i want a direct link to the folder like on the desktop.
    In Lion it did show under devices....so it used to work... :confused:
     
  4. Weerz thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 11, 2012
  5. Weerz thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 11, 2012
    #5
    Found the problem.

    With smb:// it shows in Finder under devices.
    With afp:// it doesn't show in Finder under devices.

    Normally i wouldn't care, but when i transfer files with smb the speed is 12 MB/s. With afp the transfer speed is around 28MB/s.
    That is a big difference :(

    Does anyone know why smb does mount and afp doesn't in Finder?
     

Share This Page