Mountain Lion only uses discrete video card?

Discussion in 'OS X Mountain Lion (10.8)' started by RioAsks, Jul 31, 2012.

  1. RioAsks, Jul 31, 2012
    Last edited: Jul 31, 2012

    RioAsks macrumors newbie

    Joined:
    Jul 10, 2012
    Location:
    Philippines
    #1
    Never mind the title. why does chrome only use discrete GPU? I have the gfxCardStatus installed and it gives you the option to switch to integrated or discrete. If I choose the integrated while running chrome or photoshop, does it work the same?
     
  2. kappaknight macrumors 68000

    kappaknight

    Joined:
    Mar 5, 2009
    #2
    I would think if you have Photoshop open, the computer will want to use the discrete card.
     
  3. mabaker macrumors 65816

    mabaker

    Joined:
    Jan 19, 2008
    #3
    Photoshop is a professional photo editor, it has advanced features that require discrete graphics.

    Chrome on the other hand is not ML optimized and should never use discrete graphics.
     
  4. RioAsks thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 10, 2012
    Location:
    Philippines
    #4
    but why does my chrome use discrete graphics. last time I checked it wasn't using it but when I upgraded to mountain lion, it started using the discrete graphics. I don't understand:/
     
  5. mabaker macrumors 65816

    mabaker

    Joined:
    Jan 19, 2008
    #5
    Download the newest Chrome version. It allegedly fixed the issue.
     
  6. RioAsks thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 10, 2012
    Location:
    Philippines
    #6
    hey thanks! i reset my SMC and everything's okay now:D
     

Share This Page