mouse not functioning properly

Smithson15

macrumors newbie
Original poster
Jul 6, 2005
2
0
First time posting and I need a little help. I just moved and set my mac back up. I'm running an older system (OS 9) and whenever I start up, the mouse won't register when I click on something. It'll move around the screen just fine, but I can't select or drag anything. Any help would be appreciated.
 

Gee

macrumors 65816
Feb 27, 2004
1,023
0
London, UK
Smithson15 said:
First time posting and I need a little help. I just moved and set my mac back up. I'm running an older system (OS 9) and whenever I start up, the mouse won't register when I click on something. It'll move around the screen just fine, but I can't select or drag anything. Any help would be appreciated.
Do you have a second mouse you can try? Sounds as though the button has broken somehow, which explains why it still moves but doesn't click. Might be a loose connection, or it might have just packed up.
 

alexprice

macrumors 6502a
Jan 8, 2005
628
0
Smithson15 said:
First time posting and I need a little help. I just moved and set my mac back up. I'm running an older system (OS 9) and whenever I start up, the mouse won't register when I click on something. It'll move around the screen just fine, but I can't select or drag anything. Any help would be appreciated.
Boot up with the "Shift" key held down unitil it says "Extensions Off" and tell me if that helps

Alex
 

Smithson15

macrumors newbie
Original poster
Jul 6, 2005
2
0
Alex-

I tried booting without extensions and still nothing from when I click. It doesn't feel jammed or anything and "clicks" fine.