Multicore Is Bad News For Supercomputers

Discussion in 'Apple, Inc and Tech Industry' started by Axemantitan, Jan 21, 2009.

  1. Axemantitan macrumors 6502

    Joined:
    Mar 16, 2008
    #1
    http://www.spectrum.ieee.org/nov08/6912

    [​IMG]
     
  2. OceanView macrumors 65816

    Joined:
    Sep 16, 2005
    #2
    So 4 is better than 64?
    I guess I don't have to buy another computer after I get a 4 core machine.:D
     
  3. Trip.Tucker Guest

    Joined:
    Mar 13, 2008
    #3
    Do you really need 4 cores?
     
  4. Abstract macrumors Penryn

    Abstract

    Joined:
    Dec 27, 2002
    Location:
    Location Location Location
    #4
    ^^^I need 40. Actually, I need as many as possible. More cores certainly wouldn't hurt me.
     
  5. Arcadie macrumors regular

    Joined:
    Dec 6, 2008
    #5
    well i would take a single core 8GHz CPU over a quad core 2 GHz CPU anyday.
    Honestly 4 cores is enough, i rather intel work on bettering processors in other areas besides the number of cores.
     
  6. barkmonster macrumors 68020

    barkmonster

    Joined:
    Dec 3, 2001
    Location:
    Lancashire
    #6
  7. iMacmatician macrumors 601

    Joined:
    Jul 20, 2008
    #7
    This just further highlights the importance of the "uncore."

    The upcoming Sandy Bridge microarchitecture will supposedly improve interconnections. Intel is also working on memory stacking etc. on CPUs in the far future.
     
  8. twoodcc macrumors P6

    twoodcc

    Joined:
    Feb 3, 2005
    Location:
    Right side of wrong
    #8
    interesting. i hope that they figure a way around this. if not, 8 cores is the top
     
  9. dukebound85 macrumors P6

    dukebound85

    Joined:
    Jul 17, 2005
    Location:
    5045 feet above sea level
  10. wizzracer macrumors 6502

    wizzracer

    Joined:
    Sep 17, 2007
    Location:
    Dallas, Texas
    #10
    Just one hugh pipe. Say around 1024 lanes, each running up too 1gig bandwidth. Yea that should hold me for a few years.:eek:

    Oh yea, give me 1 TB Upload and DL speed too, "For free":D
     

Share This Page