My AT&T DSL internet is faster than what I pay for...

Discussion in 'Community Discussion' started by iMJustAGuy, Jan 29, 2010.

  1. iMJustAGuy macrumors 68020

    iMJustAGuy

    Joined:
    Sep 10, 2007
    Location:
    Beach, FL
    #1
    Due to DirecPath's limited internet capability in my neighborhood (Up to 3mbps! ...wth, right?) I switched from Cable to DSL. My DirecPath was 34.99. Now I pay 24.99 for AT&T's highest delux package in my area which is 6mbps. When I use the test located on speedtest.net it clocks me in at just under 9mbps but my upload speed sucks @ .30mbps. How is it possible that I am getting more than what I pay for. In no way am I complaining, just curious.
     
  2. DewGuy1999 macrumors 68040

    DewGuy1999

    Joined:
    Jan 25, 2009
    #2
    If you've only had it for a short time, I believe it takes a period of time (something like 14-days) to stabilize. I think you're supposed to leave your modem/gateway plugged in and turned on during that time frame.
     
  3. iMJustAGuy thread starter macrumors 68020

    iMJustAGuy

    Joined:
    Sep 10, 2007
    Location:
    Beach, FL
    #3
    What has to stabalize and why is it that takes it 14 days to do?
     
  4. Dagless macrumors Core

    Dagless

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Location:
    Fighting to stay in the EU
    #4
    When we switched ISP a couple of years ago our speed was 4mbps, after 2 weeks it stabilised to 2mbps. Now it's further re-stabilised (according to BT :rolleyes:) to 1mbps and wont do anything about it.
     
  5. jaw04005 macrumors 601

    jaw04005

    Joined:
    Aug 19, 2003
    Location:
    AR
    #5
    I’ve never heard of anyone having to wait for DSL to be stabilized. They usually just lock your upload/download speed via your log-in at the home office. Maybe you got an incompetent Rep. that accidentally put you in the wrong speed tier.

    Have you received a bill yet?

    I just upgraded my AT&T business DSL to Elite a few months ago. After calling them, I had the new speed immediately after turning off my DSL modem and re-signing back in to their service.

    Are they rolling out U-Verse in your area?
     
  6. Zombie Acorn macrumors 65816

    Zombie Acorn

    Joined:
    Feb 2, 2009
    Location:
    Toronto, Ontario
    #6
    When you first get DSL they leave it uncapped for a while, I worked at AT&T for a couple years. Unless they totally botched the job and put you in the wrong tier your speeds will slow.
     
  7. steve2112 macrumors 68040

    steve2112

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Location:
    East of Lyra, Northwest of Pegasus
    #7
    You must be getting all my extra bandwidth. My AT&T DSL has been a lot slower recently. It sucks.
     
  8. Mousse macrumors 68000

    Mousse

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Location:
    Flea Bottom, King's Landing
    #8
    My DSL is as consistent as bible quotes.:rolleyes: Somedays I get 3MBp other days it's slower than dialup...14.4K dialup.:eek: I'm paying for basic DSL the supposedly 10x faster than dial up version.:p
     
  9. iMJustAGuy thread starter macrumors 68020

    iMJustAGuy

    Joined:
    Sep 10, 2007
    Location:
    Beach, FL
    #9
    I've not heard of this. What is it?


    EDIT: I still don't really understand the concept, but I checked the AT&T website and it said UVerse is unavailable for my area.
     

Share This Page