My desktop is missing!!

Discussion in 'macOS' started by Grunze, Jun 5, 2007.

  1. Grunze macrumors regular

    Grunze

    Joined:
    Aug 16, 2006
    #1
    Hello,

    All icons have disappeared from my desktop.
    They still appear in a finder window, but not on the actual desktop.
    The desktop also seems to be locked. Whenever i drag something to it, it rejects it. I am able to copy to desktop via a finder window.

    Any ideas?????
     
  2. kalisphoenix macrumors 65816

    kalisphoenix

    Joined:
    Jul 26, 2005
    #2
    Repair permissions? Check the Finder Preferences and View Options?
     
  3. Eidorian macrumors Penryn

    Eidorian

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Location:
    Indianapolis
    #3
    I'd check to see what your permissions are on ~/Desktop.
     
  4. Grunze thread starter macrumors regular

    Grunze

    Joined:
    Aug 16, 2006
    #4
    I cant even click or drag a box on my desktop..
    Everything seems fine in the prefs.

    How do I repair permissions?

    Thanks!
     
  5. swiftaw macrumors 603

    swiftaw

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Location:
    Omaha, NE, USA
    #5
    Applications->Utilities->Disk Utility
     
  6. flyfish29 macrumors 68020

    flyfish29

    Joined:
    Feb 4, 2003
    Location:
    New HAMpshire
  7. Grunze thread starter macrumors regular

    Grunze

    Joined:
    Aug 16, 2006
    #7
    No luck..
    I tried repairing my disk permissions
    I tried rebooting
    I tried force quit on finder..

    Anything else I can try?
     
  8. swiftaw macrumors 603

    swiftaw

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Location:
    Omaha, NE, USA
    #8
    Try creating a new user account and see if that suffers from the same problems
     
  9. flyfish29 macrumors 68020

    flyfish29

    Joined:
    Feb 4, 2003
    Location:
    New HAMpshire
    #9
    What might you have done lately to tweak your Mac...new software, have you used Terminal for anything, reconfigured something??
     
  10. Grunze thread starter macrumors regular

    Grunze

    Joined:
    Aug 16, 2006
    #10
    SWEEEEEEET!!!

    I installed tinkertool earlier today and completely forgot!
    Tinkertool had a checkbox saying disable desktop funcionality!

    Problem solved!!

    Thanks!!
     
  11. flyfish29 macrumors 68020

    flyfish29

    Joined:
    Feb 4, 2003
    Location:
    New HAMpshire
    #11

    Great- but why would someone want to disable desktop functionality- I assume for a kiosk type use of a Mac?
     

Share This Page