My First Mac has a Problem!!!

Discussion in 'iMac' started by goonerman, May 8, 2008.

  1. goonerman macrumors newbie

    Joined:
    May 8, 2008
    Location:
    Sydney, Australia
    #1
    Hi,

    I'm a recent switcher having just received my first 24" iMac yesterday and am extremely happy with it except .... (gasp) there's a problem.

    When I plug my ethernet cable into the iMac, the system doesn't recognize that it's there. In the Network Preferences panel (or whatever its called, i only got to play around with it for 3 hrs yesterday) its says "Status: Ethernet Cable not connected". So then i go to System Profiler and under Network, there is no Ethernet (should there be?).

    Anyway i was hoping to get some help as i have just jumped ship from XP and although I have done my research on Macs, I never recall coming up against such a problem mentioned in these forums.

    Could this be a hardware problem? I would hate for this to ruin my first Mac experience.

    Thanks in advance for any help at all.
     
  2. marbles macrumors 68000

    marbles

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Location:
    EU mostly
    #2
    Hi, I'm no expert but you could go and have a look @ 'network' in system preferences then click on 'show' then a drop down menu will appear ,go to network port configurations and make sure the ethernet box is checked.


    hope this helps
     
  3. goonerman thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 8, 2008
    Location:
    Sydney, Australia
    #3
    Thanks for the quick reply.

    I'll have a look at it when i get home tonight but shouldn't this box be already checked in the first place? I have just taken it out of the box so shouldn't it just work? Or maybe i was being a noob and selected some wrong setting when i set it up as i quickly wanted to start using my new mac.
     
  4. marbles macrumors 68000

    marbles

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Location:
    EU mostly
    #4
    like I said... I'm no expert :) give it a go though eh , might help ...has done for me in the past





    btw ... with a name like goonerman~ AFC I take it :cool:
     
  5. goonerman thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 8, 2008
    Location:
    Sydney, Australia
    #5
    Shouldn't my ethernet port show up in System Profiler though, cause right now it doesn't. or does checking the ethernet box is network port configurations put it there?

    ...

    And yes I support Arsenal from half way around the world.
     

Share This Page