My iMac is screwing up with wireless....

Discussion in 'iMac' started by idrewuk, Jan 17, 2010.

  1. idrewuk macrumors member

    idrewuk

    Joined:
    Aug 15, 2008
    #1
    Hi all, just wondered if anybody could help me with a problem I've suddenly started having with my iMac (not the latest version, the one before!).

    Usual wireless speed in my apartment is around 6Mbps based on useage of my MacBook and a PC laptop. But the iMac is for some reason running really, really slowly. I do checks and the speed is sometimes so bad as under 1Mbps. I can't figure it out - I've moved the iMac, I've tried moving the router, everything.

    I'm doing the latest software update at the moment (running Snow Leopard) to see if that might help, but I wondered if anybody else has had this issue? I'm out of ideas, unfortunately... :confused:
     
  2. ss957916 macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 17, 2009
    #2
    alt+click on the wireless logo in the toolbar - what info comes up?
     
  3. idrewuk thread starter macrumors member

    idrewuk

    Joined:
    Aug 15, 2008
    #3
    Thanks for the reply. The info showing is;

    PHY Mode: 802.11g
    BSSID: 0:90:d0:fa:c3:1f
    Channel: 1 (2.4 GHz)
    Security: None
    RSSI: -84
    Transmit rate: 2
     
  4. idrewuk thread starter macrumors member

    idrewuk

    Joined:
    Aug 15, 2008
    #4
    Anyone got any tips? I can barely get the webpages to load now. It's painful. And means I can't get anything done.

    My Macbook is running fine on the same wireless network - good speeds.
     
  5. slicecom macrumors 68020

    Joined:
    Aug 29, 2003
    Location:
    Toronto, Canada
    #5
    Try changing your router to a different channel like 6 or 11
     

Share This Page