My iphone has a PHYSICAL defect. But its unlocked and i need service....please HELP!

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by kabailey88, Oct 12, 2007.

  1. kabailey88 macrumors newbie

    Joined:
    Oct 12, 2007
    #1
    ok so i got an iphone on 1.0.2 and have it unlocked for tmobile. Everything works great and i love it. however. About 4 days ago my side volume rocker key started feeling a little funny. When i push the volume UP key on the side the button gives me a heavy nice solid resistance. However the down key is VERY sensitive and get accidently hit all the time when im talking on the phone, watching movies, handling it. Its very annoying. Ive only had the phone a month but im sure the apple store would recognize my issue. I am trying to think of how i could get then the fix the issue without finding out my phone is unlocked. The issue is hardware related and not software. I want to try to get the phone restored to the pre-unlocked state and return it to them at the apple store. But if they give me a new one and its version 1.1.1 will i still be screwed. or will they give me a new one at all? Someone please help. :confused:
     
  2. swindmill macrumors 6502a

    swindmill

    Joined:
    Mar 17, 2005
    Location:
    KY
    #2
    If you are able to get a new one, it is doubtful that it would be updated to 1.1.1. Can you just restore the phone in order to return it?
     
  3. kabailey88 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 12, 2007
    #3
    if i run the itunes restore will it mess anything up OTHER than restoring it? Really thats all i want to do. Just get it looking locked and normal before i have them look at it.
     
  4. theBB macrumors 68020

    theBB

    Joined:
    Jan 3, 2006
    #4
    I think you need to do more than iTunes restore to go back to locked 1.0.2. Then you could ask for service, but they might bump you up to 1.1.1 during the repair, which might make it impossible to unlock at the moment. Try doing a Google search.
     
  5. gkarris macrumors 604

    gkarris

    Joined:
    Dec 31, 2004
    Location:
    "No escape from Reality..."
    #5
    As long as you return it to them without any installed programs, and take your SIM out. Return it to them without any SIM (tell them you're using it in your old phone).

    If you get the phone back and it's on 1.1.1, now you can unlock it in that update...
     
  6. powerbook911 macrumors 68040

    powerbook911

    Joined:
    Mar 15, 2005
    #6
    I've seen the volume button quality vary greatly from phone to phone. In fact, all the buttons. Some are just perfect, while others have issues.

    The iphone really seems to have the worst quality control of any apple product I've seen, but it's still a great phone of course.
     
  7. Lartymarf macrumors regular

    Joined:
    Aug 11, 2007
    #7
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU like Mac OS X; en) AppleWebKit/420.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.0 Mobile/3A109a Safari/419.3)

    I got mine a week ago and came with 1.1.1.
     
  8. vega07 macrumors 65816

    Joined:
    Aug 7, 2006
    #8
    I have a similar situation. I want to get a replacement but I have to make sure my phone is restored to virgin state before having the genius look at it. so we have to reflash our basebands, which is quite a complicated process (one that I am not entirely sure I can do yet).

    there is also a chance that the mac genius will ask for our iphone's phone number and that is something we don't have.

    unless you get an easy and understanding genius, you'll have to worry about the above two problems.
     
  9. Dustman macrumors 65816

    Dustman

    Joined:
    Apr 17, 2007
    #9
    Well you could always Re-Lock it before you sent it in, however they usually ask for your phone number, and when they type it in their gunna be like "WTF T-MOBLE?!?!"
     
  10. vega07 macrumors 65816

    Joined:
    Aug 7, 2006
    #10
    I can always give them my friend's AT&T number but I'm afraid they'll find out somehow that my phone was never activated with AT&T.
     
  11. megfilmworks macrumors 68020

    megfilmworks

    Joined:
    Jul 1, 2007
    Location:
    Sherman Oaks
    #11
    Now there is a quote to bank your money on! :)
     
  12. gotzero macrumors 68040

    Joined:
    Jan 6, 2007
    Location:
    Mid-Atlantic, US
    #12
    I updated mine, and it is currently at 1.1.1 locked, but my volume toggle just broke this morning... Hoping that I may actually be able to get some help at the store. We will see.
     
  13. kabailey88 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 12, 2007
    #13


    will you let me know how that goes.....sounds like were in similar situations. I wonder if i can just upgrade my phone to 1.1.1 and let it relock itself. then go in an plea my case. whatever they give me back ill just work from there.
     

Share This Page