my widgets have stopped working

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by steve knight, Sep 29, 2009.

  1. steve knight Suspended

    steve knight

    Joined:
    Jan 28, 2009
    #1
    for the last day or so on my ma mini some of my widgets are dead. like the clock shows the wrong time and m and not pm. the calendar is a day off. though some are working like istat pro and and a couple of others. any idea's on how to fix it?
     
  2. BlueRevolution macrumors 603

    BlueRevolution

    Joined:
    Jul 26, 2004
    Location:
    Montreal, QC
    #2
    Your system time could just be off. Go to

     -> System Preferences -> Date & Time

    Check "Set date & time automatically" if it isn't already. If it is, uncheck it and check again to force the system time to update.
     
  3. steve knight thread starter Suspended

    steve knight

    Joined:
    Jan 28, 2009
    #3
    no the clock is on. I was just showing those as examples. some of the widgets respond when you click some won't do anything but let you move them.
     
  4. JediMeister macrumors 68040

    Joined:
    Oct 9, 2008
    #4
    Could be the widget plists in ~/Library/Preferences. Pull them to the Desktop, log out or restart the computer, and try accessing them again. You may need to set them up again.
     
  5. steve knight thread starter Suspended

    steve knight

    Joined:
    Jan 28, 2009
    #5
    rebooting fixed it. thats too much like windows. I could not even put my mini to sleet the power button would not work will I pressied it 3 or 4 times.
     
  6. Gregg2 macrumors 603

    Joined:
    May 22, 2008
    Location:
    Milwaukee, WI
    #6
    Good. Now you can work on helping those fumbling fingers find the period and shift keys. ;)
     
  7. steve knight thread starter Suspended

    steve knight

    Joined:
    Jan 28, 2009
    #7
    there were lots of periods but less shift keys. my fingers don't do what I want always. the same works get mistyped over and over. just the way it is.
     
  8. BlueRevolution macrumors 603

    BlueRevolution

    Joined:
    Jul 26, 2004
    Location:
    Montreal, QC
    #8
    No need to be an ass.
     
  9. Gregg2 macrumors 603

    Joined:
    May 22, 2008
    Location:
    Milwaukee, WI
    #9
    Understood, just like you understood the light-hearted ribbing. That's why I used the ;). It's kind of like a grin when you're face to face; a signal that you're teasing.

    True. So why were you?
     
  10. BlueRevolution macrumors 603

    BlueRevolution

    Joined:
    Jul 26, 2004
    Location:
    Montreal, QC
    #10
    It's my job. ;)
     
  11. Gregg2 macrumors 603

    Joined:
    May 22, 2008
    Location:
    Milwaukee, WI
    #11
    That's what my "better half" always says! :D

    Steve:
    I re-read the whole thread. Just a restart fixed the problem? Or... did you put some plist files out on the Desktop first?
     

Share This Page