Mystery icon in ipod touch

Discussion in 'iPod touch' started by .Chris, Jul 20, 2008.

  1. .Chris macrumors 6502a

    .Chris

    Joined:
    Aug 22, 2007
    #1
    This happens not to often but sometimes if I'm listen to music or watching a movie and I swipe my finger a certain way on the screen I get the apple volume icon.

    it would take me forever to find a way to get it back and snap a pic so heres a image from google.

    [​IMG]

    Ignore the mac OSX 10.1 in the background. I'm talking about the volume control icon

    anyone know why this happens?
     
  2. TuffLuffJimmy macrumors G3

    TuffLuffJimmy

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Location:
    Portland, OR
    #3
    yes, it's because apple is lazy. This glitch has existed since the iPod touch was first introduced. What firmware are you running? anyway it's just a left over icon from the iPhone (this appears when you adjust volume using the buttons on the side of the phone) and a glitch in the iPod brings it up.
     

    Attached Files:

  3. upsguy27 macrumors 65816

    upsguy27

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Location:
    Arizona
    #4
    Not a glitch, and it's not leftover, It's for when the iPod is connected to the Universal Dock and when you use the remote to change the volume that comes up.
     
  4. TuffLuffJimmy macrumors G3

    TuffLuffJimmy

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Location:
    Portland, OR
    #5
    Well that may be true, but you can bring it up through a glitch. If you double tap the home button and you adjust the volume and continue to move the volume control, then tap the home button or the close button often times that graphic appears. That's what I did to get that attached picture.
     
  5. qacjared macrumors regular

    Joined:
    Jan 28, 2008
    #6
    Those instructions reset my spring-broad!
     
  6. upsguy27 macrumors 65816

    upsguy27

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Location:
    Arizona
    #7
    Well, it's sort of a glitch. There are just different ways to bring it up without the dock.
     
  7. TuffLuffJimmy macrumors G3

    TuffLuffJimmy

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Location:
    Portland, OR
    #8
    it's actually easier to do on the Slide to Unlock screen. just double tap the home button, move the volume slider and simultaneously press the home button twice. But you can't take screenshots on that screen for some reason.
     
  8. pismodude2 macrumors 6502a

    pismodude2

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Location:
    MacWorld
    #9
    There are already several posts discussing this topic already, but none have listed the pointers you gave on how to make it appear. Thanks! :)
     
  9. .Chris thread starter macrumors 6502a

    .Chris

    Joined:
    Aug 22, 2007
    #10
    how do u take a screenshot
     
  10. superstrikertwo macrumors 65816

    superstrikertwo

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Location:
    California
    #11
    Hold the Sleep Button then press the Home Button. The screen will flash white and the screen shot will be saved to your camera roll.
     
  11. Ivan P macrumors 68030

    Ivan P

    Joined:
    Jan 17, 2008
    Location:
    Home
    #12
    I've mentioned how to do it a few times ;) :p
     

Share This Page