Navigation voice omitting street names

Discussion in 'iOS 10' started by christianji, Sep 28, 2016.

  1. christianji macrumors newbie

    Joined:
    Oct 3, 2013
    #1
    Hi,
    during voice navigation in iOS 10 maps I have an issue:
    Navigation voice gives me during turn-by-turn the correct instruction, e.g. "in 800m turn right into Park Street". As we know, the instruction is repeated then when I've almost reached Park Street. But: The second time the instruction is spoken, it will always miss the street name. So it says: "now turn right into ....", it simply omits the street name. This happens in every case when the street name is the last part of the driving instruction.
    I've already tried to change the voice in settings, use the high-quality voice option, restore the iPhone.
    This happens on iPhone SE and iPhone 6s, either connected by bluetooth to the car audio or without bluetooth and sound through phone speaker.
    The language settings on the phones is german, navigation voice and commands german, too. Anybody else having this problem, or even better a solution? Could not find anything up to now. Thanks,

    Christian
     
  2. jas07 macrumors regular

    jas07

    Joined:
    Oct 13, 2011
  3. christianji thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 3, 2013
    #3
    Is it related to language setting? Are you on German as well?
     
  4. jas07 macrumors regular

    jas07

    Joined:
    Oct 13, 2011
    #4
    Nope Im on English UK, seems like its not related to the language at all
     
  5. wildcat1 macrumors regular

    Joined:
    Jun 21, 2010
    #5
    Will try this as well, see if its on mine. If you don't have a bug reported on this, might be worth opening one up so Apple is aware and can take a look as well.
     
  6. christianji thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 3, 2013
    #6
    Hi,
    I've filed a bug report to apple on this. Don't know if they will care, as we seem to be alone with this issue...
     
  7. StumpyBloke macrumors regular

    StumpyBloke

    Joined:
    Apr 21, 2012
    Location:
    England
    #7
    English U.K. here with the same issue. It only occurs on the second prompt for the same instruction and always in the same areas but not all areas!
     

Share This Page