Need help - Aluminum iMac won't boot!

Discussion in 'iMac' started by Ino, Jan 8, 2009.

  1. Ino macrumors member

    Joined:
    Aug 11, 2005
    #1
    Hi guys -

    Shut down my iMac this morning and when I powered it on, it doesn't even make it to the grey screen. No indication of the backlight turning on at all.

    I can hear the hard drive spin up as I push the power button, but nothing else. No startup chime.

    At first I thought it was the RAM upgrade (installed about a month ago), but the same still occurs after I reinstalled the iMac's stock RAM. I can see a little green LED looking through the bottom door for installing RAM, so it doesn't seem to be a power issue.

    Tried to boot using Leopard disc, but now that's stuck in there too. Target disk mode, resetting PRAM, single-user mode, verbose mode, all unresponsive.

    Some specs:
    Aluminum iMac
    2.8 Intel Core 2 Duo Extreme
    2x1GB RAM stock / upgraded to 2x2GB after
    500GB hard drive

    Any advice would be greatly appreciated...:(
     
  2. Hellhammer Moderator

    Hellhammer

    Staff Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Location:
    Finland
    #2
    Dead hard drive? Can you hear any unusual/usual noises like the apple thing and so on. Hard to say... Usual if the HD fails it still opens for somewhere, maybe it's in processor
     
  3. Ino thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 11, 2005
    #3
    No unusual noises...I hear the same mechanical sounds that I usually hear at startup before the actual chime...it just doesn't get any further than that.
     

Share This Page