Need help with 13" Macbook Pro and Airport Extreme

Discussion in 'MacBook Pro' started by sandman512, Sep 8, 2013.

  1. sandman512 macrumors member

    Joined:
    Apr 25, 2011
    #1
    So, I purchased my first Macbook Pro and have running via my Airport Extreme Router with an 1TB HD hooked up to it. I can see the the external HD and all the folders I created on the HD. The problem is the photo folder. When I go to view the pictures in there, it is empty. I transferred everything out of it, reformatted it and put everything back in, no problems. It was working fine and then it did it again, no pictures. Any advice? THANKS!
     
  2. *Batman* macrumors member

    *Batman*

    Joined:
    Oct 2, 2012
    Location:
    Gotham City
    #2
    Are the permissions for the photos folder set properly? Are they in iPhoto format or just pictures in a folder when you're trying to view them?
     
  3. sandman512 thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 25, 2011
    #3
    First, thanks for reply batman, much appreciated. Have to be honest, I have no idea about permissions. Second, they are just pictures in a folder. The problem is that when I access the HD, sometimes they are there and sometimes they are not. Strange. Thanks!
     
  4. drewsof07 macrumors 68000

    drewsof07

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Location:
    Ohio
    #4
    I've encountered the same issue when accessing shared drives at my work. I usually just unmount, then re-mount the drive and it's fixed. You can do this from disk utility by using the "Mount/Unmount" button.

    Personally, I never had the patience for the airport extreme HD setup. I much prefer hooking drives to a Mac that is always on and accessible, like a server or dedicated desktop.
     
  5. sandman512 thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 25, 2011
    #5
    Thanks for the reply. I actually had to erase/reformat twice, but it seems to be working now. If it acts up again, I'll try your way. Thanks again!
     
  6. *Batman* macrumors member

    *Batman*

    Joined:
    Oct 2, 2012
    Location:
    Gotham City
    #6
    I'm glad you were able to get it resolved. too bad it took formatting to do it.
     

Share This Page