Need help with my array that loads images, it works but not well.

Discussion in 'iOS Programming' started by davejas69, Jul 9, 2009.

  1. davejas69 macrumors newbie

    Joined:
    Feb 19, 2009
    #1
    I am experimenting with arrays and I have an array that holds four images,
    displays one of them and then cycles back and does it again over and over.

    It works. There are no errors or warnings but it runs terribly! It jumps around,
    goes fast, goes slow. I can't imagine it is a memory issue with 4 little pictures.
    Any help would be greatly appreciated!
    -----------------------------------------------------------------------------------------


    [​IMG]
     
  2. davejas69 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 19, 2009
    #2
    Please also note in the code example above...
    I am aware that the methods with the individual pictures in them, like cherry
    or orange are pointing to a method called "keyframe one" that does not exist.
    That has been corrected, I took the screenshot before I renamed it.
     
  3. isaaclimdc macrumors 6502

    isaaclimdc

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Location:
    Pittsburgh, PA
    #3
    Did you release all the UIImage variables in the last dealloc method? That must be done to properly release them from the temporary memory.
     
  4. davejas69 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 19, 2009
    #4
    Hi isaaclimdc,
    That would be: "imageContainer release"? or more than that?
     
  5. isaaclimdc macrumors 6502

    isaaclimdc

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Location:
    Pittsburgh, PA
    #5
    No, it would be
    Code:
    [cherry release]
    if your image is called "cherry" by
    Code:
    -(void)cherry
     
  6. davejas69 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 19, 2009
    #6
    I just tried it and I got errors saying undeclared, first use in this function.
     
  7. isaaclimdc macrumors 6502

    isaaclimdc

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Location:
    Pittsburgh, PA
    #7
    Okay sorry then I'm not sure what your problem is.. I'm a novice developer myself.
     

Share This Page