Need help with start up problem ASAP!!

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by Brilopad1, Aug 1, 2007.

  1. Brilopad1 macrumors newbie

    Brilopad1

    Joined:
    Jun 3, 2006
    Location:
    Landenberg, PA
    #1
    I'm having a really weird start up problem with my iMac G5 that i need to get fixed ASAP because i just put it up on ebay. When the screen turns grey during start up, a small white box with a picture of the earth on it appears and flashes for about 15 seconds. It then switches to a folder with a picture of the two-face apple thing and a question mark flashing back and forth. It does that for 15 seconds then continues the normal start up. I don't want to take it off of ebay b/c i want to get it sold before the new imac comes out. Here is a link to a video of what my computer is doing.

    http://www.youtube.com/watch?v=w1WMbQhxBmE

    For some reason my camera wouldn't focus. I have an external hard drive with a backup of my entire computer, but i lost my install disk. Any suggestions?
     
  2. yellow Moderator emeritus

    yellow

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Location:
    Portland, OR
    #2
    Login. Open System Preferences. Go to Startup Disk. Choose your boot device. Restart. Fixed?
     
  3. Royale w/cheese macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 5, 2007
    #3
    Make sure your not booting from a network, that probably isn't there. :rolleyes:

    edit, yeah, your trying to boot from a nonexistant network. I just replicated this problem, and that is the answer. See yellows post for the fix.
     
  4. Brilopad1 thread starter macrumors newbie

    Brilopad1

    Joined:
    Jun 3, 2006
    Location:
    Landenberg, PA
    #4
    Yep, that did it. It just randomly started doing that. Thanks a bunch!
     
  5. yellow Moderator emeritus

    yellow

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Location:
    Portland, OR
    #5
    Probably you help down N at some point during a startup procedure (or your n key sticks) and it was looking to NetBoot.
     

Share This Page