iPhone NES and SNES 4 iphone (Jailbreak)

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by Soulcrux, May 3, 2010.

  1. Soulcrux macrumors 6502

    Soulcrux

    Joined:
    Nov 8, 2008
    #1
    Anyone here experience horrible lag? I know the iPad doesnt have alot of ram- but im pretty sure 256 is enough to run Legend of Zelda. What's odd is that Ocarina of Time on N644iphone works (tho that one lags a bit, understandably) but these NES and SNES ones will taxe 5+ seconds to respond. These run fine on my friend's 3GS.
    Is it just that these apps were meant for the iPhone and they haven't been updated to run smoothly with iPad?

    Confusing...

    My Gameboy runs Legend of Zelda A Link to the Past but sure as hell would never be able to run soemthing like Mirror's Edge.
     
  2. p-rice macrumors regular

    Joined:
    Apr 18, 2010
    Location:
    Las Vegas
  3. Simgar988 macrumors 65816

    Simgar988

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Location:
    UYBAATC
  4. Soulcrux thread starter macrumors 6502

    Soulcrux

    Joined:
    Nov 8, 2008
    #4
    So am I just downloading crappy ROMs or are my settings messed up or what?

    Christ..i swear the sound runs perfectly well but the video feedback is terrible and skips like a mofo
     
  5. Jarmel macrumors member

    Joined:
    Apr 20, 2010
    #5
    You and me have opposite experiences. SNES works fine but N64iphone pretty much lags insansely. BTW anyone know where to get the paid version? All I see is the lite free one.
     
  6. ClaireL macrumors 6502a

    ClaireL

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Location:
    New Jersey
    #6
    How do SNES games like Ocarina look like on the iPad anyway? Anyone up for making a video? :)
     
  7. Soulcrux thread starter macrumors 6502

    Soulcrux

    Joined:
    Nov 8, 2008
    #7
    Ocarina is N64. It runs at about .75% speed for me
     
  8. Simgar988 macrumors 65816

    Simgar988

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Location:
    UYBAATC
    #8
    WTF you can play ocarina of time o your ipad? How do you control?
     
  9. Jarmel macrumors member

    Joined:
    Apr 20, 2010
    #9
    I was able to get Mario 64 and it ran but it lagged like crazy. Maybe the paid version is better.
     
  10. Soulcrux thread starter macrumors 6502

    Soulcrux

    Joined:
    Nov 8, 2008
    #10
    I didn't actually try to play it. I watched the intro. i figured that trying to control it using the stupid-ass NES controller they give you in the NINTENDO 64 APP COUGH COUGH would be nigh impossible.
     
  11. Simgar988 macrumors 65816

    Simgar988

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Location:
    UYBAATC
    #11
    Pls try and tell. Video would be even better:D
     
  12. GaresTaylan macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 11, 2009
    #12
    Which version is everyone using? I have the paid version on my iPhone and when I try to install the paid version on my iPad it tells me "Note: The requested modifications cannot be applied due to required dependencies or conflicts that cannot be automatically found or fixed."
     
  13. CrAkD macrumors 68040

    CrAkD

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Location:
    Boston, MA
    #13
    Snes4iphone and n64iphone both work perfect on my iPad even with of a wiimote. Full speed on both. Only 2 probes vie had is the n64 sound is choppy. And having n64 installed as well will steal wiimote support from snes. So I uninstalled n64 as I paid for snes and wanted to play those games more.
     
  14. GaresTaylan macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 11, 2009
    #14
    Figured it out. I had to reinstall BTStack.

    I will have to check out N64iPhone. I tried NES3 and NES4iPhone last night and neither work. When I load a ROM, I have to zoom in or zoom out to see anything on the screen. Otherwise it just shows a frozen picture. Anyone else get a NES emulator to work ok?
     
  15. LSUtigers03 macrumors 68020

    LSUtigers03

    Joined:
    Apr 9, 2008
    #15
    Which version are you using? The paid one works perfectly. I had the same issues as you until I got the paid version.
     
  16. CapedJackass macrumors newbie

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Location:
    Midwest
    #16
    Purchased snes4iphone from Cydia, and using the top link after selecting browse, I have mixed success getting the ROMs to work correctly.

    Namely Mario RPG and Zelda Link to the Past.

    Mario RPG first went to a black screen the first time I had the app installed, after a reinstall it now goes to "Loading Rom...Failed"

    Zelda originally loaded, then would not load any graphics of the background after the starting room. After the reinstall it gets the same "Loading Rom...Failed" screen.

    Am I doing something wrong? Should I look for different Roms? I don't have my SNES hooked up at home, but I may have to so I can play these damn games again. Not too thrilled with my $5 as of now.
     
  17. FastangV6 macrumors regular

    FastangV6

    Joined:
    Oct 1, 2007
    #17
    I had the exact same experience with this particular game on my iPhone 3G. I never could determine if it was the ROM or the snes app or RAM that caused it though.
     
  18. ngenerator macrumors 68000

    ngenerator

    Joined:
    May 12, 2009
    Location:
    USG Ishimura
    #18
    So wait, what does one have to buy/download to be able to say pair a Wiimote to the iPad and play NES3? Am I correct in thinking BT Stack and then there'd be some setting in there to pair the Wiimote to the iPad?
     
  19. sweteg macrumors member

    Joined:
    Jul 3, 2009
    #19
    I tried it and it worked fine on mine. Not sure where else to post this problem, but is anyone able to get it to upscale correctly on the iPad? There are some youtube videos out there where people were able to do so (even in zodttd's video). Mine acts like an iPhone program where I have to hit 2x zoom and that blows it up to where it doesn't look too good. Thanks.

    edit: Actually now that I'm staring at the video, it might be the same. I thought zodttd made a version that fixed the scaling to where you didn't have to 2x zoom.
     
  20. CapedJackass macrumors newbie

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Location:
    Midwest
    #20
    Ok, I got Zelda to work by messing with some of the options. I think "Transparencies On" is the one that did it, but if not, just keep messing around.

    Has anyone found a Mario RPG that works? Would be very grateful!
     
  21. GaresTaylan macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 11, 2009
    #21
    Anyone getting games to work fine on any of the NES emulators?
     
  22. ngenerator macrumors 68000

    ngenerator

    Joined:
    May 12, 2009
    Location:
    USG Ishimura
    #22
    Yep, NES 3 (the $6 app) works just fine for me, as do the ROMs
     
  23. GaresTaylan macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 11, 2009
    #23
    Hmm... This is the one I have and it doesnt work. If I load a rom... I get audio but I have to switch between 1x and 2x any time I want a screen refresh?
     
  24. BergerFan macrumors 68020

    BergerFan

    Joined:
    Mar 6, 2008
    Location:
    Mos Eisley
    #24
    Hmm. I'm using the same ROMS that work flawlessly on my 3GS, but I get no picture of the games, only the sound and the joypad below. When I switch between 1x and 2x, I get a frame of gameplay, but nothing else. I'm having the same issues with both Snes4iphone and Genesis4iphone. :confused:

    It looks like pixel doubling makes these games look like they're on an old school monitor. Maybe theres no need for any smoothing effects.
     
  25. ngenerator macrumors 68000

    ngenerator

    Joined:
    May 12, 2009
    Location:
    USG Ishimura
    #25
    Maybe try tinkering with all of the settings? I'll post mine up when I get a chance, so you have something to compare it to, but I've had no issues. You may also want to remove and redownload, that might fix it, but who knows?

    Edit: Here's what I have for my settingsV
     

    Attached Files:

Share This Page