Network Issue

Discussion in 'macOS' started by ozkart, Apr 9, 2009.

  1. ozkart macrumors newbie

    Joined:
    Apr 9, 2009
    #1
    I'm looking for assistance to resolve an issue that has me stumped.

    When I converted from Windows to Mac I noticed that administering my joomla websites did not work ie I can not save updates or FTP to my host, I can however read and access the sites. Everything still works fine when accessing from my Windows laptop.

    I have tried various scenarios such as connecting my Mac via my router both wireless and wired. I have also connected my Mac directly to the modem. Same issues regardless.

    I contacted my web host and we have determined that there seems to be an anomaly when using traceroute.

    I get the following when using tracert on my PC

    5 182 ms 182 ms 184 ms 203.208.148.225
    6 182 ms 186 ms 183 ms ge-4-0-0-0.plapx-dr2.ix.singtel.com
    7 180 ms 184 ms 182 ms gi2-15.mpd01.sjc04.atlas.cogentco.com
    8 184 ms 184 ms 189 ms te8-2.mpd01.sfo01.atlas.cogentco.com
    9 * 335 ms 186 ms te4-1.ccr01.smf01.atlas.cogentco.com
    10 413 ms 202 ms 309 ms te4-1.ccr01.slc01.atlas.cogentco.com
    11 526 ms 202 ms 308 ms vl3804.na31.b020767-1.slc01.atlas.cogentco.com [
    12 536 ms 614 ms 204 ms 38.104.174.26
    13 431 ms 203 ms 410 ms box159.bluehost.com http://69.89.25.159

    Trace complete.

    But I get the following from my iMac

    5 203.208.148.225 185.844 ms 228.060 ms 183.681 ms
    6 ge-0-0-0-0.plapx-dr2.ix.singtel.com 180.802 ms 185.383 ms 186.186 ms
    7 gi1-1.mpd01.sjc04.atlas.cogentco.com 184.615 ms gi1-28.mpd01.sjc04.atlas.cogentco.com 183.010 ms 182.803 ms
    8 te9-1.mpd01.sfo01.atlas.cogentco.com 186.625 ms te8-2.mpd01.sfo01.atlas.cogentco.com 184.132 ms te9-1.mpd01.sfo01.atlas.cogentco.com 183.210 ms
    9 te4-1.ccr01.smf01.atlas.cogentco.com 186.788 ms 188.196 ms 186.854 ms
    10 te4-1.ccr01.slc01.atlas.cogentco.com 197.986 ms 269.541 ms 199.426 ms
    11 vl3504.na31.b020767-1.slc01.atlas.cogentco.com 199.877 ms vl3904.na31.b020767-1.slc01.atlas.cogentco.com 199.592 ms vl3604.na31.b020767-1.slc01.atlas.cogentco.com 198.867 ms
    12 38.104.174.26 235.442 ms 204.717 ms 205.553 ms
    13 * * *
    14 * * *
    15 * * *
    16 * * *
    17 * * *

    It seems as though my iMac can't resolve the last hop. It only seems to effect uploads as downloading is fine.

    I have just put XP on my Mac with bootcamp and all works fine, both trace and ftp but when I switch back to OS X my ftp uploads time out.

    Any ideas?
     
  2. jimlongo macrumors newbie

    Joined:
    Apr 11, 2009
    #2
    In the Terminal.app try
    traceroute -IS domain.com

    As for ftp it should work in the terminal as well. Although you might try NCftp, it has better functionality (ability to store bookmarks for one thing). There are binary installers for it at http://www.ncftp.com/download/
     
  3. ozkart thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 9, 2009
    #3
    I tried raceroute -IS domain.com from the terminal and it worked fine. What is the difference between doing in the terminal and the GUI?
     

Share This Page