Network settings says ethernet connected is connected but no internet

Discussion in 'macOS' started by Ravich, Jul 3, 2010.

  1. Ravich macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Location:
    Portland, OR
    #1
    What might be the reason for this? I had to look up my IP address and configure it manually, so I got it to display as "connected," but there is still no internet when I turn off airport.
     
  2. iBookG4user macrumors 604

    iBookG4user

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Location:
    Seattle, WA
    #2
    When connected via ethernet does your IP address start with 169?
     
  3. Ravich thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Location:
    Portland, OR
    #3
    No, I just took it from some what's my IP good search result.
     
  4. iBookG4user macrumors 604

    iBookG4user

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Location:
    Seattle, WA
    #4
    Alright, connect the computer via ethernet and then open "Network Utility". (Go to the Applications folder then Utilities) Once it opens select "Ethernet" from the drop down menu under "Select a network interface for information." And then post what it says next to "IP Address".
     
  5. Ravich thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Location:
    Portland, OR
    #5
    My mistake. I'm connecting through one of those things that connects modem to power outlet and then other power outlet to computer, and one of them wasnt plugged in. >.<
     

Share This Page